Amerikkalaiset panevat nyt suomalaisittain – katajarouhe Jenkkilään matkalaukussa

BJ's Brewhousen panimomestari Aaron Stueck keittelee sahtia Amerikassa.

Pekka Kääriäinen

Lahdessa pääkonttoriaan pitävä Viking Malt -mallastamo tekee yhteistyötä amerikkalaisen Colorado Malting Companyn kanssa.

Pekka Kääriäinen

Suomalaiset ovat käyneet opettamassa sahdin tekoa Yhdysvalloissa.

Sahtiasiaa ovat edistäneet Lammin Sahdin ja Bryggeri Helsingin Pekka Kääriäinen ja hänen vaimonsa Sirpa.

Sahdinvalmistukseen tarvittavat maltaat ja hiiva lähetettiin Suomesta kolmelle eri panimolle Coloradoon etukäteen. Pekka Kääriäinen vei Yhdysvaltoihin mennessään matkalaukussaan mukana sahdinteossa tarvittavaa rouhittua suomalaista katajaa, koska sikäläinen kataja ei maistu samalle.

Sahdintekoon Yhdysvalloissa ryhtyivät BJ's Brewhouse -firman panimomestari Aaron Stueck ja Colorado Malting Companyn Josh Cody.

Sahtia on viety aiemmin satunnaisesti amerikkalaisille festareille ja sahtiuutteena.

Vastavuoroisesti amerikkalaiset tulevat tekemään Helsinkiin olutta, jota myydään Helsinki Beer Festivalilla 7.–8. huhtikuuta.

Colorado Malting Company tekee yhteistyötä pohjoiseurooppalaisen mallastamoyritys Viking Maltin kanssa. Viking Maltin pääkonttori on Lahdessa.

Written by:

Ota yhteyttä