26th Miss Model of the World

Ensimmäistä kertaa elämässäni olin menossa yksin ulkomaille. Tämä oli myös ensimmäinen kansainvälinen kauneuskilpailuni sekä ensimmäinen Suomen edustus ulkomailla. Ensimmäistä kertaa elämässäni pääsin myös Kiinaan, missä kahdeskymmeneskuudes MMW -kilpailu järjestettiin. Kiinassa järjestetyistä finaaleista tämä oli kymmenes.

Kun saavuin 9,5h kestäneeltä lennolta Hong Kongin kansainväliselle lentokentälle, olin kovin innoissani. Kentällä oli jo lisäkseni monta muuta tyttöä, jotka olivat saapuneet aikaisemmilla lennoilla. Jäimme odottelemaan vielä myöhemmin saapuvia tyttöjä ja tämän jälkeen pääsimme ensimmäiseen hotelliimme Shenzheniin.

Hotelli oli kansainvälinen Tangla Hotel Shenzhen, mikä oli oikein viihtyisä. Hotellissa vietimme ensimmäisen kilpailumatkaviikkomme. Viikon aikana meillä oli bikinikuvaukset sekä esiinnyimme Kiinan MMW finaalissa, mistä kilpailijajoukkoomme liittyi 17.11. lähtien Kiinan edustaja. Pääsimme siis näkemään Shenzhen Universiade Centerin, missä kansainvälinen finaali 29.11. järjestettiin. Tervetuliaisjuhla oli myös ensimmäisellä viikolla sekä juhlan jälkeen meille oli järjestetty erilaisia aktiviteetteja Universiade stadionilla.

Matkamme jatkui Huizhoun kaupunkiin, missä sijaitsee Miss Model of the World House. Harjoittelimme viikon aikana Huizhoussa paljon finaaliin tulevia koreografioita. Kuitenkin Huizhoussa oli upea golfkenttä ja kierrokselle valittiin n.10 tyttöä tutustumaan paikalliseen ”golfkulttuuriin”. Päivä oli upea sekä minulla oli onnea, että ryhmäni vetäjä puhui englantia, mikä teki kokemuksesta rikkaamman. MMW Housessa järjestettiin juhlia sekä siellä tarjoiltiin aamupala, lounas ja illallinen.

Huizhousta palasimme takaisin Shenzheniin ja jännitys alkoi tiivistyä lähempänä finaalia. Hotellimme vaihtui lähemmäksi Universiade Centeriä, The Coli Hotel Shenzhen. Viimeinen viikko kului oikeastaan lavalla koreografioita harjoitellen. Kuitenkin esiinnyimme myös paikallisille catwalkeilla pariin otteeseen ennen finaalia.

Kolmen viikon ajan puhuin pelkkää englantia, koska jostain syystä puhelut eivät toimineet ollenkaan. En siis puhunut suomea koko kilpailumatkan aikana. Englanti alkoi sujua entistä paremmin, koska sitä oli puhuttava jatkuvasti. Olen todella onnellinen, että kielitaitoni parani matkan myötä.

Opin tuntemaan ihmisiä eri kulttuureista. Olen sosiaalinen, joten tutustuminen uusiin ihmisiin ei minua jännitä. Sain paljon uusia tuttavuuksia ja olen iloinen, että pystyn pitämään heihin vielä yhteyttä kilpailumatkan jälkeenkin mm. Facebookin välityksellä. Kilpailuhenkilökunta ja mukana kulkeneet valokuvaajat olivat meille kilpailijoille tärkeimmät ”tukihenkilöt” matkamme aikana. Heiltä saimme neuvoja sekä apua, mikäli sitä tarvitsimme.

Vain pari yötä ennen finaalia, minulle tuli hirveä hammassärky. Särkylääkkeiden voimin selviydyin Suomeen. Kun olin saapunut takaisin rakkaaseen kotimaahan, oli minun mentävä heti hammaslääkäriin. Paha tulehdus vaivasi hampaassa, mikä vaati kolme hammaslääkärikäyntiä ja neljäs käynti varattiin tammikuulle. Tulehduksesta johtuneen säryn ja kuumeilun vuoksi, en voinut aloittaa töitäni jouluapulaisena sovittuna aikana ja työsuhde jouduttiin peruuttamaan. Olen tästä kovin harmissani, koska minulla oli tapahtuneesta sairauslomatodistus, mutta työnantajani ei asiassa voinut joustaa.

Nyt olen kuitenkin todella onnellinen, että olen turvallisesti kotona. En asettanut tavoitteita kilpailua koskien, mutta olen tyytyväinen sijoitukseeni. Top 30:n pääseminen oli toiveenani kuitenkin ennen finaalipäivää, koska Top 30 sai Victoria's Secretin upeat alusvaatteet ja siivet ylleen. Olin yksi Top 30 tytöistä. Top 30 pääsemisen lisäksi voitin Miss Best Skin palkinnon. Top 5:n lisäksi neljä tyttöä palkittiin erilaisista ominaisuuksista. Olin yksi näistä neljästä kilpailijasta Miss Best Skin -tittelillä.

Kilpailumatkaani tukeneet sponsorit:

Berner Oy, Clarins meikki- ja ihonhoitotuotteet

Silmäasema Helsinki Bulevardi, piilolinssit ja silmätipat

Johnson & Johnson, Compeed rakonestotuotteet

Decem Pharma Oy, MagneCit magnesium

Suomalainen kirjakauppa Seinäjoki, Kirja: Kauneuden suurlähettiläs Raili Hulkkonen, kirjoittanut: Pirkko Vekkeli

Glitter Seinäjoki, korut

Anvia Oyj Seinäjoki, osasponsorointi iPad Mini

Parturi-Kampaamo BLACK Seinäjoki, hiustuotteet

Stockmann Beauty Seinäjoki, hajuvedet

Jukka Rintala, kilpailumekot

Erittäin kaunis kiitos sponsoreilleni. 

Keskiviikon 10.12. Seinäjoen Sanomista kannattaa lukea lisää 26th MMW -matkastani. 

Rauhaisaa joulunodotusta,

Elina

Matkalla finaaliin - Miss Model of the World 2014

Seinäjokelainen Elina Hoiska matkaa Kiinaan Miss Model of the World -kisoihin ja bloggaa kisatunnelmista ja -tapahtumista.