Lokakuusta lähtien sosiaalinen media täyttyi #metoo-kampanjan kirjoituksista, kun ihmiset jakoivat kokemuksiaan seksuaalisesta häirinnästä. Kertomukset olivat järkyttäviä ja tuttuja. Minä, monen muun lailla, tiesin jo alakouluikäisenä sen, mistä nyt puhuttiin somessa.

Näpit irti nuorista

4 kommenttia Lisää kommentti

Itsenäisyyspäivän ilmapiiri on muuttunut vuoden 2014 jälkeen paljon. Venäjän käytös on mennyt rajusti aggressiivisempaan suuntaan, se aiheutti Ukrainan kriisin, mikä puolestaan vei koko poliittisen ilmapiirin kylmän sodan porteille. Vuonna 2013 Venäjän pelosta ei juuri puhuttu, nyt siitä kuulee keskusteltavan, ikäryhmästä riippumatta.

Ei piilotella suomalaisuutta

0 kommenttia Lisää kommentti

Mitä Seinäjoen kaupungin tulisi tavoitella? Joka neljäs vuosi tehdään kaupunkistrategia, jossa valtuusto päättää tavoitteet. Nyt on strategian teon aika.

Tässä vaiheessa on enemmän kysymyksiä kuin vastauksia.

Kaupungin tavoitteet

0 kommenttia Lisää kommentti

Runsaan parin viikon kuluttua vietämme Suomen itsenäisyyspäivää tavanomaista juhlavammin. Sadan vuoden mittainen matka ja pyöreät vuodet tuntuvat erityisen huomion arvoisilta. Samalla tarjoutuu tilaisuus pohtia, mitä oikeastaan tarkoitamme puhuessamme itsenäisyydestä ja vapaudesta.

Vapaus on myös vastuuta

5 kommenttia Lisää kommentti

Ylistaron legendaarisessa Matin-Tuvassa oli viikko sitten Tammisunnuntai-elokuvan ensiesitys.

Olin seuraillut filmipuuhaa melkein alusta. Aina en uskonut sen toteutuvan, en rahoitukseen enkä oikein ideaankaan.

Elokuva on hirmu kallis taidemuoto, eikä alkuun ollut tietoa, mistä rahaa saataisiin.

Väärä juna, oikea asia

0 kommenttia Lisää kommentti