Italia, pidä tunkkisi!

Italia, tuo nokialaisen kumisaappaan muotoinen maa, on suunnattoman vauraus. Vauraus on kuitenkin piilotettu patjoihin ja pizzapannuihin sekä jouluhimmeleitä muistuttavien yritysryppäiden sekaan valkopestyinä valuuttoina.

Eräs tuttavani kertoo, että virallisiin taloustilastoihin ja useimpien yritysten tilinpäätöslukuihin on käytettävä ainakin 1,35 kerrointa näiden saamiseksi vertailukelpoisiksi, eli joka kolmas euro maassa kulkee pimeää reittiä.

Tämä sama pätee Rooman kaupungin alueella olevaan Vatikaani-nimiseen lilliputtivaltioon. Sekä Italiassa että Vatikaanissa on näkymätön, mutta vahva vallankäyttäjä, järjestäytynyt rikollisuus.

Italian valtio on muiden paprikavyöhykkeiden maiden kanssa suurissa taloudellisissa vaikeuksissa ja yrittää käydä eurooppalaisen veronmaksajien kukkarolla paikatakseen ylivelkaantunutta valtiontalouttaan.

Laiturin kanta tähän on yksiselitteinen ja selkeä: pitäkää tunkkinne!

Italian korruptio on mittasuhteiltaan käsittämätön. Syöpä on levinnyt rahanpesun ja rikollisten kontrolloimien ”laillisten” yritysten myötä myös puhtoisena pidettyyn moderniin Pohjois-Italiaan.

Unelmakaupunki Napoli hukkuu jätteisiin jätemafian toiminnan seurauksena. Se on yksi suurimpia salakuljetuksen kauttakulkusatamia Sisilian Messinan ohella.

Oikeuslaitoksen virkamiesten murhat ovat arkipäivää. Ne harvat, jotka ovat tulleet kasvollisina esiin kertoakseen asioiden oikeasta tolasta, ovat saaneet maksaa kalliin hinnan: omaisia on surmattu, itselle järjestetty toinen henkilöllisyys ja turvakoti.

Berlusconin hallintokausi takasi mojovia sirkushuveja koko maailmalle.

Sivistysmailla ei ole mitään syytä antaa rahallista apua Italialle, jonka rahanpesujärjestelmä on levinnyt maailmanlaajuiseksi.

Tästä on kiistatonta tutkimus- ja todistusaineistoa. Omia varoja maan talouden tasapainottamiseen löytyy. Niin ja yleisestihän on tiedossa, että Fiat on Euroopan LEVINNEIN auto.

Meistä jokainen voi osallistua ”Italia, pitäkää tunkkinne –talkoisiin”. Laituri tekee sen boikotoimalla italialaisia viinejä ja makkaroita sekä antipastoja. Tuo talkootyö tuli aloitettua jouluna, kun sain lahjaksi putelin italialaista punkkua. Kaadoin sen sisällön kunnalliseen jätevesiverkostoon ja palautin pullon kierrätykseen.

Pienistä puroista boikottityö alkaa.

Palaillaan!

Lakian Laituri

Kommentit (2)

Kommentit

Lakian Laituri

Lakian Laituri on eteläpohjalainen mies, joka keskittyyy omaan laitapeliin.