Rasti-Jussien syysvaellus Kattilavuoren laavulle

Iltarastikauden päätösvaellus tehtiin 22.10. 2011 Lakeuden Ladun uudelle laavulle Kattilavuoren kupeeseen. Vaeltajat olivat iltarastikoneiston aktiiveja, lähinnä seniori-ikäluokkaa. Laavun todettiin olevan ammattilaisten laatutyötä. Tulen lämmössä nautittiin makoisat makkarat.

Rasti-Jussien tilastonikkari Risto Nyrhinen kertoi kauden iltarasteilla saavutetun tänä vuonna lähes 4000 suoritusta. Melkoinen kansan liikuttaja seura siis on. Aiheetta ei kaupunki huomioinut kunniakirjoin Rasti-Jusseja viime vuonna "vuoden terveysliikuttajan" ansioista. Työ jatkuu kuntoliikunnan ja kansanterveyden hyväksi.

Iltarastit ovat Rasti-Jussien lahja kaupungin ja koko seutukunnan kansalaisille. Tapahtumat eivät synny tyhjästä. Kartat on tehty omin voimin ja iltarastit oheistöineen talkoina. Nyt valmistellaan jo täyttä päätä ensi kauden tapahtumia. Niistä mainittakoon SM-sprinttisuunnistukset, jotka on uskottu Rasti-Jussien hoitoon.

Rasti-Jussit

Suunnistuksen erikoisseura Rasti-Jussit ry perustettiin vuonna 1973. Seurassa on kunto- ja kilpasuunnistusta harrastavia aktiivijäseniä 250 henkeä. Ikähaitari on 5-85 vuotta, lapsia, heidän vanhempiaan ja isovanhempia ”Suur-Seinäjoelta” ja ympäristökunnista, mm. Ilmajoelta. Iltarasteille osallistuu lisäksi väkeä ympäri maakuntaa. Rasti-Jussit tarjoavat liikuntatapahtumia aivan tavallisille kansalaisille ikään, sukupuoleen ja ammattiin katsomatta. Vuosittain iltarasteilla kirjataan noin 5000 suoritusta. Seuran talkoolaiset ahkeroivat itse suorituspaikat eli kartat, radat ja tapahtumien järjestelyt. Viime vuosien tärkein tavoite on ollut nuorten kouluttaminen. Nuorisotyöstään Rasti-Jussit sai Sinettiseuran tunnukset pari vuotta sitten. Seuratyöhön ja talkoisiin toivotaan mukaan etenkin lasten vanhempia, jotka voivat sillä tavalla edistää perheyhteisöllistä liikuntaa. Rasti-Jussien järjestettäviksi on vuosien mittaan uskottu useita suurtapahtumia SM-kisoista alkaen. Yhteistyössä naapuriseurojen kanssa on järjestetty kaksi kertaa FIN5-rastiviikko ja Nikkari-Jukola v. 2001. www.rastijussit.fi