Juurella-ravintolan kokki nappasi voiton

Kai Usvaranta voitti kokkien sarjan.

Seinäjokelaisen Juurella-ravintolan kokki Kai Usvaranta, 41, on voittanut ravintola-alan arvostetuimman Pro-palkinnon Helsingissä tänään torstaina.

Kolmen ammattilaisen finaalissa olivat Usvarannan lisäksi helsinkiläisen Muru-ravintolan Kalle Kiukainen ja porvoolaisen ravintola Vanhan Laamannin Juha Kiiski.

Valintakriteereinä olivat ammattitaito, esikuvallisuus sekä asenne.  Finaaliin päässeet saivat eniten ääniä alalla toimivilta ammattilaisilta. Lopullisen ratkaisun teki tuomaristo, johon kuuluu 13 jäsentä.

Juurella-ravintola perustettiin viime vuonna. Sen ruokalistassa painottuvat lähialueella tuotetut raaka-aineet ja sesonkituotteet.

Pro-gaalassa palkintoja jaetaan 12 eri sarjassa. Aiempien vuosien voittajia ovat muun muassa Hans Välimäki, Pekka Terävä, Jyrki Sukula ja Päivikki Palosaari.

Etusivulla nyt

Uusimmat:

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat