Liljankukka soimaan: Tango Finlandia -palkinto Markus Allanille

Markus Allanille (oik. Allan Isberg) on myönnetty vuoden 2013 Tango Finlandia -palkinto. Palkinnon saaja julkistettiin torstaina Seinäjoen Tangomarkkinoilla.

Muun muassa Liljankukka-klassikostaan sekä Aki Kaurismäen Kaus pilvet karkaavat -elokuvan nimikkolaulusta tunnetulle Markus Allanille (oik. Allan Isberg) on myönnetty vuoden 2013 Tango Finlandia -palkinto. Palkinnon saaja julkistettiin torstaina Seinäjoen Tangomarkkinoilla.

Markus Allan aloitti laulajanuransa 18-vuotiaana varastomiehenä 1960-luvulla. Hänestä tuli muun muassa Toivo Kärjen suojissa yksi tuon ajan tärkeimmistä tangotähdistä.

Jo yli 50 vuotta suomalaisen tangon parissa toiminut Allan on levyttänyt mittavan määrän tangokappaleita ja esiintynyt kotimaassa tehtyjen lukemattomien konserttien lisäksi muun muassa Cannesin elokuvajuhlilla, Berliinin kulttuuriviikoilla sekä Avanti!-kamariorkesterin solistina Lontoon Barbican Hallissa ja New Yorkin Carnegie Hallissa.

Vielä tämän vuoden aikana hän julkaisee vanhoja levytyksiään uusina miksauksina sekä kokonaan uutta materiaalia. Hänet on myös kutsuttu konsertoimaan Argentiinaan ensi syksynä. Toiveena on lisäksi toteuttaa suuri konserttikiertue lähitulevaisuudessa. Oman uransa ohella Allan näkee myös suomalaisen tangon elinvoimaisena.

– Tangomarkkinat ovat tuoneet uutta näkemystä tangomusiikkiin, ja etenkin Tangon sävellys- ja sanoituskilpailu on tärkeää kulttuurityötä. Kilpailun kautta onkin löytynyt lupaavia seuraajia Toivo Kärjelle. Tangoon on myös viime aikoina tullut jälleen rikastuttavia vaikutteita alkuperäisestä tangosta, hän toteaa.

Tango Finlandia -palkinto myönnetään tunnustuksena Suomen kansalaisen tai yhteisön ansiokkaasta toiminnasta tangokulttuurin kehittämisessä. Palkinto on 10 000 euron suuruinen ja sen jakaa Seinäjoen seudun elinkeinokeskus. Palkinto myönnettiin tänä vuonna kymmenennen kerran.

Sen jakoivat taiteilija, muotoilija ja yrittäjä Päivi Rintaniemi sekä Jalasjärven kunnanjohtajaksi valittu, vielä Seinäjoen seudun elinkeinokeskuksen johtajana toimiva Juha Luukko.

 

Aiheesta muualla: 

http://yle.fi/elavaarkisto/artikkelit/markus_allan_tangon_parissa_37345.html#med...

Etusivulla nyt

Uusimmat:

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat