Ilmajoen kunnanjohtaja lupaa: Tero Pitkämäki saa itse päättää mitalipalkintonsa

Tero Pitkämäki ja Niina Kelo kertoivat heinäkuussa Seinäjoen Sanomille vauvahaaveistaan. Pariskunta asuu Ilmajoen Ahonkylässä.

Ilmajoen kunta ja Seinäjoen seudun urheilijat ovat varautuneet keihäänheittäjä Tero Pitkämäen olympiamenestykseen. Kunta aikoo palkita Pitkämäen hänen toiveidensa mukaisesti, ja Seinäjoen seudun urheilijat suunnittelee mitalivalvojaisia lauantai-illaksi Nurmo-halliin.

Ilmajoen kunnanjohtaja Seppo Pirttikoski kertoo, että Tero Pitkämäki saa itse päättää kunnan antaman palkinnon, jos olympiamitali tulee lauantaina Lontoossa.

– Olemme eläneet Teron toiveiden mukaisesti ja tunnustelemme Terolta itseltään, mikä on hänelle mieluisin palkitsemistapa. Se jää hänen ratkaistavakseen. Olemme olleet jo niin kauan Teron kanssa yhteistyössä, että hän osaa itse hahmottaa, mikä se on enkä usko, että ylimitoitusta on olemassa. Hän on nöyrä eikä ole mitään etukäteen vaatimassa.

Pirttikosken mukaan kunta palkitsee Pitkämäen jo pronssimitalista.

– Sekin on jo niin kova saavutus.

Koska Pitkämäki asuu Ilmajoella,  mutta edustaa Seinäjoen seudun urheilijoita, Pirttikosken mukaan Ilmajoen kunta aikoo lähestyä palkitsemisasioissa myös Seinäjoen kaupunkia.

– Jos mitali tulee, tutkimme yhteistyömahdollisuutta Seinäjoen kaupungin kanssa.

Seinäjoella mitalivalvojaiset
Pirttikoski uskoo Pitkämäen olympiamitaliin. Hänen mukaansa Ilmajoella ei tämän hetken tiedon mukaan kuitenkaan järjestetä erikseen mitalivalvojaisia. Sen sijaan Seinäjoen seudun urheilijat suunnittelee mitalivalvojaisia lauantai-illaksi Nurmo-halliin.

Asiasta Seinäjoen Sanomille kertoo seuran puheenjohtaja Ari Pölkky.

– Tällaista on ollut suunnitelmissa, ja Nurmo-halli on hyvä paikka, sillä Tero on muutaman heiton käynyt siellä heittämässä aikojen kuluessa, sanoo Pölkky ja tarkoittaa montaa heittoa.

Pitkämäen palkitsemisesta seura päättää mahdollisen mitalin jälkeen.

Ilmajoen kunta on aiempina vuosina palkinnut Pitkämäen rahastipendeillä ja maailmanmestaruudesta jopa Ahonkylän omakotitalotontilla.

– Tero asuu kanssani saman kadun varrella, ja kaksi viikko sitten koko kadunvarsi järjesti Terolle ja hänen naisystävälleen Niina Kelolle pienimuotoisen katujuhlan. Ehkä loimme Terolle turhaakin painetta, mutta eilen hän lunasti odotukset, kun pääsi jatkoon, sanoo Pirttikoski.

Pitkämäki oli keskiviikkoillan karsinnassa kolmas heitettyään viimeisellä kierroksella 83,01 metriä.

Finaali alkaa lauantaina kello 21.20.

”Terosta moni
saa ottaa mallia”

Pirttikoski luonnehtii Pitkämäkeä painijoiden tavoin Ilmajoen lippulaivaksi kuntamarkkinoinnissa.

Myös Seinäjoen seudun urheilijat on tyytyväinen omaan urheilijaansa.

– Tero on erinomainen esikuva nuorille urheilijoille. Hän on fiksu kaveri, ja kunnioitan häntä suuresti. Terosta moni urheilija saa ottaa mallia, sanoo Pölkky.

Pitkämäki osallistuu aina tarvittaessa seuran tapahtumiin. Hänen nimissään järjestetään syyskuussa Teron kiskaasut -tapahtuma ja 13. lokakuuta toisen kerran Teron kymppi -kuntotapahtuma.

Aiheesta muualla: 

http://www.seinajoensanomat.fi/artikkeli/118932-tero-pitkamaella-vauvakuumetta

http://www.seinajoensanomat.fi/artikkeli/120789-tero-pitkamaki-heittaa-olympiaku...

Etusivulla nyt

Uusimmat:

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat