Vapaa-aika

Uusi frisbeegolfrata Seinäjoelle

ILMIÖ Frisbeegolf on kasvanut isoin askelin Seinäjoella. Radat ovat täyskäytössä.

Jani Toivonen on suunnitellut Törnävän frisbeegolfradan. Uusi rata tulee olemaan myös hänen käsialaansa.

Seinäjoen Discgolf Club Provinssi -frisbeegolfseuran puheenjohtaja Jani Toivosella riittää kiirettä sekä kesällä että talvella. Seuran perustamisesta on kolme vuotta, ja laji on kasvanut Seinäjoella suurin harppauksin.

– Silloin, kun Törnävän rata perustettiin, ratakäyttäjiä oli hieman. Nyt olisi jo ilo, että jokin väylä olisi vapaa, Toivonen kertoo radan suuresta käyttäjämäärästä.

Kiekkogolfinnostus on suurta. Pelkästään Törnävän radalla Toivonen arvioi olevan toistasataa käyttäjää päivittäin. Seuran jäsenmääräkin on kasvanut kymmenittäin muutamassa vuodessa.

– On myös paljon harrastajia, jotka eivät ole seurassa mukana. Voisi sanoa, että kaikenkarvoista harrastajaa löytyy.

Seinäjoella pyörii viikoittain liitokiekon viikkokisat.

– Jos viikkokisoissa vetää holarin (hole-in-one), niin heittäjä palkitaan sadalla eurolla.

Harvinaisia hole-in-one-heittoja sattuu harvoin, mutta niitä on nähty viikkokisoissa. Ennen palkintopotti oli suurempi, parhaimmillaan useita satoja euroja. Se aiheutti myös kauempaa onnen onkijoita tavoittelemaan pottia.

– He yrittivät vain holareita, eikä hyvää kokonaistulosta.

Seinäjoelle on ollut jo tovin toiveissa täysimittainen, 18 väylää käsittävä frisbeegolfrata. Neuvottelut käyvät kuumina parhaillaan.

– Suunnitteilla on metsärata, jonka vaikeusaste olisi pro-tasoa. Kaupungin kanssa olemme käyneet aktiivista keskustelua ja paikasta on jo sovittu, Toivonen paljastaa.

Puheenjohtaja ei kuitenkaan halua tarkemmin määritellä vielä radan sijaintia, sillä edessä on vielä monta mutkaa ennen kuin hanke saadaan lopullisesti konkreettisesti aluille heittopaikkoineen.

– Uskon, että ensi vuoden puolelle menee, Toivonen miettii aikataulua.

Suunnitteilla on metsärata, jonka vaikeusaste olisi pro-tasoa.”

 

 

Jos Seinäjoelle saataisiin täysimittainen rata nykyisten kahden Törnävällä ja Koukkarin puolimittaisten ratojen lisäksi, isompien kansallisten kisojen pitäminen olisi mahdollista. Lisäksi aktiivipelaajien harjoittelumahdollisuudet helpottaisivat.

 

– Aktiivipelaajat eivät pysty harjoittelemaan nyt täysipainoisesti. Heittoja pitäisi treenata useita samasta paikasta, ja tällä hetkellä se ei ole mahdollista, koska ratoja käytetään niin paljon ja kaikkien tulee saada myös heittää kaikilla väylillä.

Neljäskin frisbeegolfrata on mahdollisesti tuloillaan, sillä Seinäjoen asuntomessualueen puistoalueen kaavassa on radalle suunniteltu paikkaa.

Frisbeegolf Seinäjoella

Disc Golf Club Provinssi on vuonna 2011 Seinäjoelle perustettu frisbeegolfseura.

Seinäjoella on kaksi frisbeegolfrataa: Törnävällä ja Peräseinäjoen Koukkarissa.

Viikoittain Törnävän frisbeegolfradalla on DGCP:n järjestämän viikkokisat.

Talvisin viikkokisat jatkuvat karvalakkisarjalla.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Vapaa-aika

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat