Viihde

Rush soitti komeimpia teoksiaan

Valtavan kokoisella valkokankaalla oli kiinteä osa Rushin esityksessä.

Kari Martiala

Yksi rockin suurista järkäleistä, Kanadan lahja musiikkimaailmalle, Rush konsertoi eilen illalla Hartwall Areenan lähes täydelle katsomolle. Yhtyeen Clockwork Angels 2013 Tour saapui Helsinkiin Ruotsista, jossa bändi oli valloittanut viime lauantaina Sweden Rock Festivalin yleisön.

Konsertti alkoi tyylikkäällä videolla, ja valtavan kokoisella valkokankaalla olikin kiinteä osa esityksessä. Video esitteli ennen keikkaa, miten yhtyeen muusikoita kasattiin kokoon keikkaa varten. Välähdykset kertoivat hienosti myös bändin komiikan ja itseironian tajusta.

Konsertin aikana animoidut, lauluja tukevat videot vaihtuivat muusikoiden esiintymistä taltioiviin otoksiin. Lavalle oli lisäksi kasattu monenlaista rekvisiittaa, nähtävää ja ihmeteltävää – kuten suuri popcorn-kone, jossa maissinjyvät pomppivat koko esityksen ajan. Konsertin valoshow oli myös omaa luokkaansa ja tuki hienosti kappaleiden rakennetta.

Keikka potkaistiin käyntiin Signals–albumin avausraidalla Subdivisions ja setti jatkui Power Windowsin Big Moneylla. Taitavasti rakennetussa biisilistassa kuultiin yhtyeen komeimpia teoksia aina 1981 ilmestyneen ja multiplatinaa myyneen Moving Pictures –albumin Limelight-biisistä alkaen.

Milloin rock-konsertissa on viimeksi koettu väliaika?”

Entä milloin rock-konsertissa on viimeksi koettu väliaika?

Rushin konserttiin se sopi, välillä pitää vetää henkeä ja maistella kaikkea koettua. Ja olihan tällä elämyksellä mittaakin, konsertti kesti väliaika mukaan laskien lähes kolme ja puoli tuntia.

Väliajan jälkeen siirryttiin uudempaan materiaaliin.

Setissä kuultiin yhtyeen tuoreimman, viime vuonna ilmestyneen Clockwork Angels teema-albumin kaikki biisit kahta lukuun ottamatta. Encoressa kuultiin jälleen parhaita paloja yhtyeen alkuvuosilta, Tom Sawyer ja 2112.

Laulaja, basisti ja kosketinsoittaja Geddy Lee, kitaristi Alex Lifeson ja rumpali Neil Peart saavat yhä uudelleen ihmettelemään, miten kolme muusikkoa onnistuu luomaan sellaisen soundin ja energian, josta ei tunnu puuttuvan mitään.

Monipolkuiset sävellykset sisältävät monia tarttuvia elementtejä ja kokonaisuuden viimeistelee virtuoosimainen soitto. Täydellistä, jälleen kerran upea keikka hienolta yhtyeeltä.

Rush

Hartwall Areena 10.6.2013

Settilista

Subdivisions

Big Money

Force Ten

Grand Designs

Limelight

Territories

Analog Kid

The Pass

There’s My Thing

Far Cry

Väliaika

Caravan

Clockwork Angels

The Anarchist

Carnies

The Wreckers

Headlong Fight / drum solo

Halo Effect

Wish Them Well

The Garden

Dreamline

Red Sector A

YYZ

Spirit of Radio

Tom Sawyer

2112

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Viihde

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat