Paikalliset

Kokeneempi Kalle Keskinen neuvottelee festivaaliostoista

Kalle Keskinen on käynyt tapahtumajärjestämiseen nyt kymmenen vuoden kantapääkoulun.

Promoottori Kalle Keskisen isä, pitkän linjan yrittäjä ja sijoittaja Jaakko Keskinen sanoi City-lehden haastattelussa vuonna 2008, että hänen poikansa on käynyt kovan ja kalliin koulun.

- Koetamme nyt muuttaa toimintamallia perinteisemmäksi bisnekseksi, että riskit olisivat paremmin ennakoitavissa. Uskoisin että oppirahat on kohta maksettu, ja oikeat asiat alkavat löytyä, Jaakko Keskinen totesi tuolloin.

Siitä on nyt viisi vuotta. Kalle Keskisen Vauhtiajoista startanneelle promoottoriuralle – ja tapahtumalle itselleen – on tullut lisävuosia toinen mokoma. Ja tolkku on alkanut hiljalleen löytyä.

– Totta kai siellä on ollut epäonnistumisia, kun on kompastunut omaan vauhtisokeuteen. Niin kuin varmasti lähes jokainen innokas nuori yrittäjä. Viihdepuolen yrittäjyys on riskeintä, mitä on. On pakko ruveta olemaan tarkempi ja tekemään sitä enemmän bisneksenä, Keskinen sanoo.

Kuluttaja- ja vähittäistavarakaupasta löytyy historian pitkä siivu täynnä esimerkkejä, joissa myyjä on päässyt rikastumaan tuotteillaan. Saman toteuttaminen tapahtumatuotannossa on yhä vaikeampaa, mutta Keskinen demonstroi, miten alalle etsitään lääkkeitä perinteisen kaupan puolelta.

– Yksi on tämä ketjuajattelu. Meillä on listalla kuusi festivaalia, ja jos neuvotellaan vaikka jostain Cheekistä, niin myydään sitä kerralla kaikkiin kuuteen paikkaan yhden sijaan. Silloinhan se pitäisi saada halvemmalla, mutta tämä logiikka on ollut artisteille vielä vähän hankalaa ymmärtää.

Samalla Keskinen kertoo käynnissä olevista neuvotteluista, joiden tarkoituksena on selvittää muutamasta Suomessa jo vuosia toimineesta festivaalista sellaisen ostamista. Perinteistä kaupan kasvutoimintaa tämäkin.

– Uuden tapahtuman käynnistäminen on aina riskialtista ja pari kolme ensimmäistä vuotta menee helposti tappiolla. Mutta kun tapahtuma on toiminut jo viidestä kymmeneen vuotta, niin toiminta on jo vakaampaa ja mahdollisesti kannattavaa, Keskinen kertoo.

Kuluneesta ajasta Keskinen myöntää, ettei osannut kymmenen vuotta sitten ajatella näin pitkälle. Nuoren miehen innolla ja pohjalaisella terveen pelon puutteella Keskinen tempaisi alun niin, että kotipuolessa ja kehä kolmosen seudulla pudisteltiin päitä. Naljailtiinkin

– Ensimmäisten Vauhtiajojen aikaan ajateltiin varmaan paljon, että ”mennään nyt katsomaan, mitä siitä tulee”. Kestääkö vuoden vai kaksi, Keskinen muistelee.

Vauhtiajojen arvostus varsinkin autourheiluväen keskuudessa ja nousu yhdeksi maakunnan suureksi tapahtumaksi lämmittävät Keskisen sydäntä. Samoin tekevät onnistuneet 50 Centin ja Bon Jovin keikat sekä Helsinki Air Show. Niillä Keskinen nousi kotimaan raskaaseen sarjaan tapahtumajärjestäjänä – ja lööppikasvona.

– Nuo muutamat isot tapahtumat ovat tulleet esiin vahvemmin mun persoonan kautta, sillä niiden järjestäminen on herättänyt kiinnostusta mua kohtaan. Ja olen oppinut, että aina vastataan kun kysytään, Keskinen kertoo.

Isälleen hän jakaa kiitoksia tukemisesta vuosien varrella.

– Isä on on ollut koko ajan hyvänä tukena. Hän on varmasti katsonut tätä hyvällä, mutta myös kauhulla. Että pitääkö sitä pitää itseään noin lujilla ja että eikö se euro tulisi helpommallakin. Mutta tämä ala, tapahtumien järjestäminen ja tuotteiden kehittäminen on mulle sitä nannaa, Keskinen päättää.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat