Paikalliset

Ajokoirakerho rakensi talkoilla uuden majan

Etelä-Pohjanmaan Ajokoirakerho on saanut valmiiksi uudet koulutus- ja kokoontumistilat Seinäjoen Syrjämäelle. Syrjähoviksi kutsuttu maja modernisoitiin kerralla 2000-luvulle.

Matias Helinko

450 jäsenen Etelä-Pohjanmaan Ajokoirakerho on pitänyt majaansa vuodesta 1976 Seinäjoen Syrjämäellä, missä on sijainnut yhdistyksen Syrjähoviksi kutsutut koulutus- ja kokoontumistilat.

Yhdistyksen rahastohoitajan Arvo Mäkisen mukaan entiset tilat kävivät ahtaiksi, ja toiminta kankeaksi. Tilat mahdollistivat pääasiassa kerholaisten metsään lähdöt ja tulot.

Tilojen päivittämisen tarpeita kuvaa se, että tähän saakka vedet on kannettu kaivosta.

Nyt on toisin. Juoksevan veden, sosiaalitilojen ja keittiön lisäksi majalla on sauna. Lisäksi kokoustila on varusteltu asianmukaisilla välineillä.

Ajokoirakerho on saanut vasta valmistunuiden tilojen rakentamiseen Ely-keskuksen hallinoiman Euroopan maaseudun kehittämisen maatalousrahaston tuen. Kokonaisbudjetti oli noin 124 000 euroa.

Uudet tilat eivät syntyneet pelkästään maaseuturahston tuen turvin. Majan rakentamiseen on tehty tuhansia tunteja talkootyötä. Hartiapankkiin kertyi yhteensä 3 830 tuntia ja 79 henkilön työpanos.

– Meillä oli hyvä ja laaja porukka, koko Etelä-Pohjanmaan alueelisesti kattava edustus, toteaa rakennustöitä kerhon puolelta johtanut Jukka Siltala .

Rakennustyöt on tehty kolmen kalenterivuoden aikana. Pohjatyöt, perustukset ja sokkeli tehtiin kesällä 2012, ja vielä samana syksynä saatiin seinät ja katto pystyyn.

Yhdistys on kyennyt tekemään lähes kaikki työvaiheet itse. Ulkopuolista apua on pyydetty ainoastaan talopaketin kokoamiseen.

– Ajokoiramiehissä on paljon ammattimiehiä, Mäkinen toteaa.

Nyt rakennetut tilat on mitoitettu 60 hengelle. Päasiassa tiloja käytetään ajokoiratoimintaa edistäviin tai lähellä sitä oleviin tarkoituksiin.

Pientä korvausta vastaan tiloja luovutetaan kuitenkin ulkopuolisille: yhdistyksille, yrityksille tai yksityisille henkilöille juhla- tai kokouspaikaksi.

Syrjähovin vieressä on hehtaarin metsäalue, jolle on vielä suunnittelilla parkki- ja koiranäyttelyalue.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat