Paikalliset

Erikoistapettia keskussairaalan seinille

Seinäjoen keskussairaala käyttää saneerauksessaan kangasalaisen Fintex-Tetrakem Oy:n uutta erikoistapettia. Kyseessä on antimikrobinen, metallisuolalla käsitelty lasikuitutapetti.

– Mikrobit muuttavat koko ajan muotoaan, ja toisaalta ne ovat yhä vastustuskykyisempiä nykyisille lääkkeille. Sairaaloissa ja hoitolaitoksissa on etsittävä jatkuvasti uusia ja tehokkaampia rakenteellisia ratkaisuja infektioepidemioiden torjuntaan, Seinäjoen keskussairaalan hygieniahoitaja Anneli Panttila toteaa.

Suunnittelukoordinaattori Kirsti Saarremaa sairaalan tekniikan tilahallinnosta kiittää keskussairaalan rakennuttajayksikköä valmiudesta pilotoida uutta. Keskussairaalan saneerausta on suunniteltu moniammatillisessa ryhmässä, jolloin uudistuksissa osataan huomioida kaikki rakennuksen käyttäjät hoitohenkilökunnasta ja siivoojista potilaisiin ja heidän vieraisiinsa.

– Tutkimme uusia tuotteita, esimerkiksi lattiamattoja, testaamalla niitä itse erillisillä koealueilla. Nyt haimme seinämateriaaliksi matalaprofiilista, helposti puhdistettavaa lasikuitutapettia. Oli hienoa, että se Suomessa toimiva yritys pystyi toimittamaan meille tapetin, Saarremaa sanoo.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat