Paikalliset

Saammeko esitellä: messutalo Villa Roihu

ASUNTOMESSUT Seinäjoen Sanomat seuraa Ylevän perheen asuntomessuprojektia.

Villa Roihu näyttää luonnosvaiheessa tältä. On huomioitava, että esimerkiksi kuvan värit eivät vastaa todellisuutta. Alempi kuvista näyttää tien ja Kyrkösjärven puoleisen julkisivun.

Mammuttikoti

Työt itse tontin ja talon kimpussa ovat edessä vasta keväällä, mutta asuntomessuprojekti on jo ehtinyt työllistää Ylevän perhettä monella eri tavalla. Asumiskustannuksissa on tiedossa säästöä hetkeksi aikaa, kun perhe pakkasi tavarat laatikoihin ja luovutti avaimet talon uudelle omistajalle.

– Viikonloppuna muutettiin anoppilaan Jalasjärvelle. Asutaan siellä jonkin aikaa ja muutetaan sitten lähemmäksi vuokralle, kun rakentaminen alkaa, Tuomas Ylevä kertoo.

Omasta kodista lähteminen ja väliaikaiset asumisjärjestelyt aiheuttavat helposti monenlaisia tunteita. Miten perheessä on muuttoon ja projektin etenemiseen suhtauduttu?

– Lapset eivät koko kuviota ihan täysin hahmota. Saagakin kysyy, että muutetaanko me jo sinne uuteen kotiin. Onhan nämä isoja muutoksia, mutta omissa fiiliksissä kiire on tainnut peittää sen ikävän tunteen, Tuomas pohtii.

Uuden tuvan kanssa riittää siinäkin tosiaan jo töitä. Huoneet ja toiminnot ovat hiljalleen löytäneet muotonsa.

– Nyt ollaan vedosvaiheessa. Kuvat ja pääpiirustukset on hyväksytty ja seuraavaksi lähdetään hakemaan rakennuslupaa. Tarjouksia ollaan kysytty muun muassa maanrakennustöistä, ja maaliskuussa on tarkoitus aloittaa tontilla hommat.

Ylevät ovat myös jo saaneet kiinnitettyä projektiinsa sisustus- sekä pihasuunnittelijan. Sisustussuunnittelijasta oli apua heti kättelyssä, sillä hän antoi ehdotuksen, jolle talon nimeä miettineet isännät heti syttyivät: talo on nyt Villa Roihu.

– Roihu tulee talon punaisesta väristä ja sopii Tulikivimyllyn korttelinkin nimeen, Tuomas kertoo.

Projektia voi seurata myös Facebookissa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat