Paikalliset

Lakea haluaa lisätä asuntorakentamista puusta

Sisäkuva Jyväskylään valmistuneesta Puukuokka-talosta.

Lakean rakennuttama Suomen korkein puukerrostalo Puukuokka on esillä Arkkitehtuurimuseon ja Aalto-yliopiston Puustudion yhteisnäyttelyssä. Näyttelyyn on koottu esimerkkejä puurakentamisen osaamisesta.

Lakea Oy:n hallituksen puheenjohtaja, Seinäjoen kaupunginjohtaja Jorma Rasinmäki kertoo, että Lakean tavoitteena on rakentaa parin vuoden aikana noin tuhat asuntoa, joista suurin osa voidaan toteuttaa puusta.

- Puutaloissa asiakkaita on viehättänyt asumisen terveellisyys ja viihtyisyys sekä mahdollisuus toteuttaa monimuotoisia asuntoja. Siksi Lakea toteuttaa tulevina vuosina runsaasti asuntoja puusta, mikäli rakennusmateriaalia riittää, Rasinmäki toteaa.

Lakealle valmistui tämän vuoden alussa kuusikerroksinen kerrostalo Seinäjoelle Kasperiin. Näyttelyssä esitteillä oleva kahdeksankerroksinen Puukuokka valmistui Jyväskylän Kuokkalaan marraskuun lopussa. Käynnistymässä on myös puukerrostalon rakennuttaminen Kuopioon, Kokkolaan, Tampereelle ja Jyväskylään Puukuokan seuraavat vaiheet. Lisäksi puusta on toteutettu palvelukoteja.

Lakean kerrostalot on toteutettu CLT-elementtirakentamisen tekniikalla. Se mahdollistaa rakentamisen kuivissa tehdasolosuhteissa ja varmistaa rakentamisen laadun ja kuivan sisäilman.

– Lakealle on kertynyt laaja osaaminen puuelementtirakentamisesta ja koska kysyntää on, yhtiössä on tartuttu tilaisuuteen toteuttaa puukerrostalohankkeita valtakunnallisesti. Puukuokan pääsy Arkkitehtuurimuseon näyttelyyn kertoo meille siitä, että Lakea on tunnustettu merkittäväksi valtakunnalliseksi toimijaksi, Rasinmäki toteaa.

Tammikuun loppupuolelle Arkkitehtuurimuseossa avoinna olevan yhteisnäyttely esittelee uutta suomalaista puuarkkitehtuuria, sen prosesseja, puuta materiaalina sekä innovatiivisia puurakentamiseen liittyviä teknologioita. Näyttelyyn valitut kohteet edustavat puuarkkitehtuurin eri muotoja.

Puukuokan arkkitehtuurista vastaa Seinäjoella toimiva OOPEAA arkkitehdit Oy. Lakean mukaan tavoitteena oli luoda ihmisen kokoinen mittakaava sekä tehdä tunnistettava puurakennusryhmä niin että materiaalin ominaisuudet ja tunnelma näkyvät ja tuntuvat myös lopputuloksessa.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat