Paikalliset

Seinäjoen Lyseo sai kouluruokadiplomin

Ammattikeittiöosaajat ry on myöntänyt Seinäjoen lyseolle Kouluruokadiplomin ravitsemuksellisesti, kasvatuksellisesti ja ekologisesti kestävän kouluruokailun edistämisestä.

Diplomikouluissa huolehditaan kouluruokailulle asetettujen ravitsemus-, terveys- ja tapakasvatustavoitteiden toteutumisesta. Ammattikeittiöosaajat ry:n myöntämän Kouluruokadiplomin ansaitakseen koulun on läpäistävä kouluruokadiplomi.fi-sivuston 45-kohtainen kysymyspatteristo.

– Kysymyksissä testataan kouluruoan ravitsemuslaadun lisäksi ruokailutilanteen sujuvuutta, keittiön ja kouluyhteisön kestäviä toimintatapoja sekä ruokailun sosiaalista ja kasvatuksellista ulottuvuutta. Diplomi on erinomainen väline kouluruokailusuositusten juurruttamiseksi käytäntöön, kertoo Kouluruokadiplomi-hankkeen projektipäällikkö Virpi Kulomaa .

Seinäjoen lyseossa on jo vuosia toiminut ruokailutoimikunta, johon kuuluu edustajia oppilaista, opettajista ja keittiöhenkilökunnasta. Toimikunta ratkoo kouluruokailua koskevia asioita ja pyrkii saamaan ruokailun sujuvaksi ja toimivaksi.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat