Paikalliset

Seinäjoki maailmalla – kerro toimitukselle missä olet siihen törmännyt

Seinäjoki-viesti kulkee näyttävästi vaatteissa. Manualin Arttu Hautabacka esittelee Puuhaa.comin tämän vuoden Seinäjoki-paitaa ja lippisvalmistajan paikallista erikoiserää.

Tuomas Rauhala

On muutaman hurjapään ansiota, että Seinäjoen maailmanmaine on huomattavasti keskivertoa maaseutukaupunkia suurempi.

Seinäjoelta maailman rampeille noussut skeittaajatähti Arto Saari hämmästytti suomalaiset vuonna 2004 nousemalla Ylen Suuret suomalaiset -äänestyksessä sijalle 27 ohi kymmenien historian merkkihenkilöiden. Nettiäänestyksen tuloksiin vaikuttivat Saaren hyväksi pitkälti nuoret fanit ja kaverit, mutta seinäjokelaisesta vinkkelistä arvioituna hän sopi listalle ihan hyvin aikansa ja kulttuurinsa edustajana.

Samassa kategoriassa Seinäjokea ovat promonneet maailmankartalle Duudsonit, jotka ovat pitäneet kotikaupunkiaan säännöllisesti esillä.

Arto Saaren ja duudsoneiden voima Seinäjoki-brändäyksessä on heidän tuotteissaan, joissa kaupunki silloin tällöin vilahtelee ja joita myydään maailmanlaajuisesti. Esimerkiksi tänä vuonna amerikkalainen Flip-lautamerkki julkaisi Saaren nimikkolaudan, jossa on mukaelma Auran sinapin logosta, jonka kehällä lukee: Perinteitä kunnioittaen – Valmistettu Suomen Seinäjoella.

Heidän lisäkseen Seinäjokea ovat tehneet tunnetuksi monet täältä ponnistaneet urheilijat, artistit, yritysjohtajat ja kulttuuripersoonat. Seinäjoki saattaa tulla maailmalla vastaan myös muissa yllättävissä yhteyksissä. Ilahduta toimitusta ja kerro, missä ja miten törmäsit Seinäjokeen kaupungin tai Suomen rajojen ulkopuolella. Osa tarinoista kerrotaan ensi keskiviikon Seinäjoen Sanomissa.

Tarinan voi jättää tämän jutun kommenttikenttään tai lähettää sähköpostilla osoitteseen [email protected]

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat