Paikalliset

Apollo palaa nimekkäänä pelikentille hyvää tekemään

JALKAPALLO Kutosdivariin ja Regions Cupiin osallistuvassa joukkueessa on noin 1000 peliä Veikkausliiga-kokemusta.

Nopeana ja räväkkänä hyökkääjänä tunnettu Mikael Muurimäki on yksi idean isistä.

Tuukka Kiviranta

Apollo oli 1980-luvulla seinäjokelaisseurojen TP:n ja Sepsi-78 niin sanottu kakkosjoukkue. Nyt se nousee takaisin jalkapallokartalle, vieläpä hyvinkin nimekkäänä.

Alimpaan eli kutosdivariin sekä Regions Cupiin ilmoittautuneessa Apollossa on tuhannen ottelun verran Veikkausliiga-kokemusta. Seinäjokelaisista, aktiiviuransa lopettaneista palloilusuuruuksista joukkueessa pelaavat muun muassa Jyri Hietaharju, Mikael Muurimäki, Ville YlinenLuís Fernando, Christian Sund ja Mikko Ylihärsilä. Mukana on myös JJK:ta edustanut Tuomas Latikka.

Apollo kertoo lehdistötiedotteessaan, että joukkue on syntynyt intohimosta jalkapalloon, mutta päällimmäinen tarkoitus on hyväntekeväisyys. Apollo pelaa tulevan kauden pinkissä pelipaidassa. Väri on valittu tämän kauden keräyskohteesta, joka on Syöpäsäätiön Roosa nauha -keräys

- Haluamme osoittaa oman tukemme rintasyövän kanssa kamppaileville naisille ja heidän läheisilleen. Tavoitteenamme on kerätä mahdollisimman suuri potti syöpäsäätiön Roosa nauha -keräykseen. Aiomme voittaa Regions Cupin ja olla ensimmäinen joukkue, joka lahjoittaa koko 5 000 euron voittopotin hyväntekeväisyyteen, hyökkääjä ja yksi idean isistä Mikael Muurimäki kertoo.

Joukkueen mukaan luvassa on myös muita tempauksia ja jalkapalloiloittelua hyväntekeväisyyteen.

Apollon kausi alkaa 11. maaliskuuta Wallsport Areenassa Regions Cupin ottelulla Sporting Kristinaa vastaan.

- Cupiin marssitamme aina jalkeilla olevan ykkösmiehistömme, joukkuetta valmentava Jari Kujala kertoo.

Sosiaalisessa mediassa Apollo herätti kiinnostusta heti ilmestymisensä jälkeen. Tuhannen Facebook-tykkääjän raja ylittyi alle neljässä vuorokaudessa, kertoo joukkueen mediavastaava Jarl Matti Anttila.

Joukkueen rakentamisessa iso rooli on ollut pitkäaikaisella jalkapallovaikuttajalla, Ville Ylisen Esa-isällä.

 

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat