Paikalliset

Jykevä Kalevan navetta etsii yhä sijoittajia –  katso kuvat Itikanmäen alueesta

Kalevan navetta rakennettiin 1890-luvulla, mutta navettana se ei ole koskaan ollut. Viimeksi se oli Puolustusvoimien käytössä.

Seinäjoen Itikanmäen rakennustöiden eteneminen alkaa näkyä myös alueen ulkopuolelle.

Ensimmäinen harjakorkeuteen noussut viisikerroksinen kerrostalo valmistuu jouluksi. Seuraavan kerrostalon perustusten kaivuutyöt aloitetaan ensi viikolla, kertoo PEABin aluepäällikkö Vesa Mäkiranta.

Alueelle rakennetaan kaiken kaikkiaan seitsemän asuinkerrostaloa, joista viimeisen on tarkoitus valmistua vuonna 2017.

Aikanaan Itikanmäki on noin 1000 asukkaan ja työssäkävijän alue. Asuintalojen lisäksi alueelle tulee toimistorakennus ja pysäköintitilaa. Vaasantien toiselle puolelle Atrian toimitalon viereen rakennetaan niin sanottu Ruokaprovinssitalo.

Kaupunkilaisten suurin mielenkiinto kohdistuu puusta rakennettuun vanhaan upseeritaloon ja Kalevan kivinavettaan. Kummatkin suojellut rakennukset ovat PEABin omistuksessa.

Se, mitä 4000 lattianeliön navettarakennus tulevaisuudessa pitää sisällään, on vielä avoin. Ehdolla on ollut ainakin kaupungin taidemuseo. Mäkirannan mukaan sijoittajien kanssa käydään neuvotteluja.

– Saamme kaupunkilaisilta lähes viikoittain ehdotuksia. Kaikki on periaatteessa mahdollista toteuttaa. On tukeva kivijalka ja katto korkealla.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat