Paikalliset

Humanitäärinen Idän-työ avasi toimipisteen Seinäjoelle

Jussi Latvala esittelee avustusjärjestön lahjoituksina saamia ajoneuvoja, joista kuorma-auto on lähdössä viemään Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin vanhoja sairaalakalusteita puutteista kärsiviin sairaaloihin.

Tuomas Rauhala

Avustustyötä muun muassa itäisen Viron venäläisväestölle tekevä Humanitäärinen Idän-työ ry eli Humani on avannut tavaran vastaanottopisteen ja kirpputorin Seinäjoelle.

Yhteiskristillisen avustusjärjestön toiminnanjohtaja Jussi Latvala kertoo, että Rengastie 10:ssä sijaitsevat tilat saatiin maksutta käyttöön Kaukomaalaus Oy:ltä elokuun loppuun asti. Toimintaa Seinäjoella on Latvalan mukaan tarkoitus jatkaa tuon jälkeenkin. Yhdistyksen kiintopiste ja tavaranlajittelukeskus on Teuvan Norinkylässä Jussi ja Hanna Latvalan kotitilalla.

Jussi Latvala kertoo, että Seinäjoen-piste perustettiin palvelemaan tavaran lahjoittajia, joita tulee kaupunkiseudulta paljon. Tiloissa toimivat myös kirpputori, kahvio ja kokoontumistila. Vapaaehtoisvoimin toimiva järjestö kuljettaa ruoka-, vaate- ja tarvikeapua sekä tekee katulapsi- ja vammaistyötä muun muassa työttömyydestä, rikollisuudesta ja päihdeonglemista kärsiville alueille.

Latvala kertoo, ettei lakkaa ihmettelmästä ihmisten auttamisenhalua ja hyväsydämisyyttä.

– Esimerkiksi puolen vuoden aikana olemme saaneet lahjoituksena käyttöön 60 000 euron edestä ajoneuvoja, hän kertoo tarkoittaen suurta rahakuljetuksiin käytettyä Mercedeksen pakettiautoa ja suurta kuorma-autoa.

Humanitäärisessä Idän-työssä ovat Latvalan mukaan edustettuina paikalliset uskontokunnat – suurimpina luterilainen kirkko ja helluntaiseurakunta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat