Paikalliset

Helluntaiseurakunta juhlii 80 vuoden taivaltaan

Helluntaiseurakuntaa ovat johtaneet ihmiset, joiden sydän on ankkuroitunut Pohjanmaalle. Näin on syntynyt vahva uskonnollinen keskus, jossa uskalletaan tehdä asioita eri tavalla.

Marjanne Petäjämäki (vas.), Mirja Tuppurainen, Maarit Lehtola, Vine Pitkänen, Markku Tuppurainen, Timo Närhi, Jonna Shemeikka, Kari Niemi, Jaska Huttunen ja Pekka Perho hiovat vielä viimeisiä yksityiskohtia ennen Keskellä elämää -tapahtuman alkua.

Susanna Manu

Saarnaaja-rappari Veikko Lähde saapui Seinäjoelle veljensä Kustaan kanssa tekemään rappaustyötä 1930-luvulla. He aloittivat helluntaiherätyksen Seinäjoella, ja pitivät tavoitteena rakentaa paikkakunnalle hengellinen keskus. Lähteiden työ on kasvanut voimakkaaksi seurakunnaksi, jonka vaikutus on merkittävä kaupungissa, maakunnassa ja muualla maailmassa.

Seurakunnan johtava pastori Markku Tuppurainen kertoo, että joukkoon on mahtunut paljon hienoja vaikuttajia.

– On ollut ilo saada joukkoon esimerkiksi Alpo Renko ja Martti Kallionpää.

Seinäjoen helluntaiseurakuntaa voisi kutsua helluntaiherätyksen lippulaivaksi Suomessa. Seurakunta pyrkii palvelemaan pienempiä seurakuntia tuomalla mielenkiintoisia vieraita paikkakunnalle.

– Meillä uskalletaan tehdä asioita eri tavalla. Tapahtumiimme osallistuu noin 15 000 – 20 000 ihmistä joka kesä. Haluamme olla vaikuttamassa myös yhteiskunnallisella tasolla ja se näkyy seurakunnassamme toimivien ihmisten aktiivisuudessa kaupungin päättävissä toimissa, kertoo Tuppurainen.

Sateet lähetä -ilta on yksi Seinäjoen helluntaiseurakunnan suosituimpia tapahtumia. Ilta järjestetään joka viikon keskiviikko. Steve Hillin vierailu vuonna 2001 keräsi paikalle tulleiden lisäksi katsojia ja kuulijoita Sateet lähetä -streamin kautta ympäri Suomea. Keskiviikkona videostream lähtee Sateet lähetä -illasta aina Afrikkaan, Nigaraguaan saakka.

– Meillä on joka keskiviikko sali lähes täynnä. Myös Ruotsista on saapunut bussilla ihmisiä kuulemaan. Lähetystä voi kuunnella Radio Deistä, joka moninkertaistaa kuulijakunnan, kertoo Tuppurainen.

Viikonloppujen nuorisoillat ovat suosittuja. Niihin kokoontuu 200–300 nuorta joka viikonloppu.

– Meillä on jalkapallotermein pastoreiden dream team. Meitä on monenlaisista taustoista joka tuo rikkautta ja monipuolisuutta työhön. Tavoitteena on vahva nuoriso- ja lapsityö, ja tietysti vanhustyö on myös tärkeä osa seurakuntamme toimintaa, toteaa Tuppurainen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat