Paikalliset

Kun ZZ Top lähtee stadionilta, isännille tulee kiire

KAUPUNKI Mestareiden liigan karsintaotteluiden arvonta aiheutti muutaman harmaan hiuksen OmaSp Stadionin isännille.

OmaSp Stadionin tapahtumakoordinaattori Pekka Hautala valmistautuu stadionin ensimmäiseen konserttitapahtumaan.

Tuomas Rauhala

Uusi OmaSp Stadion joutuu ensimmäiseen logistiseen tulikokeeseensa seuravaan viikon aikana.

ZZ Top, Wilko Johnson Band, Melrose, Ben Miller Band & Wentus Blues Band avaavat stadionin konserttikäyttöön lauantaina 16. heinäkuuta.

Eilen Borisovissa Valko-Venäjällä ensimmäisen Mestareiden liigan karsintaottelun pelannut SJK isännöi toisessa osaottelussa FC Batea tiistaina 19. heinäkuuta.

Konserttirakenteiden purkamisen pitäisi olla valmis ja kentän pelikelpoinen maanantaiaamuna kello yhdeksän, jolloin on Euroopan jalkapalloliitto UEFA:n kenttätarkastus.

– Kyllähän aikataulu vähän jännittää. Ensimmäistä kertaa tehdään kuitenkin tälle alustalle, stadionin liiketoiminnasta vastaavan W-Media & Management Oy:n toimitusjohtaja Jarkko Mäkelä toteaa.

– Rakentamiseen on aikaa, mutta purkamiseen ei sitten juuri olekaan. ZZ Top lopettaa lauantain ja sunnuntain välisenä yönä kello 01 ja silloin ruvetaan purkamaan lavaa. On luvattu, että viiteen mennessä valot ja tekniikka on purettu, ja aamuyhdeksään mennessä lava. Sitten ruvetaan purkamaan levyjä, otetaan harso pois, on siivous, kentän huolto ja maalit takaisin, Mäkelä kertoo sunnuntain työlistasta.

Konsertin tuottaja Eastway Live vastaa konserttirakenteiden ja tekniikan rakentamisesta, mutta seinäjokelaiset ovat halunneet itse hoitaa kenttäalueen suojauksen. Sitä varten lainataan Olympiastadionin tapahtumissa käytettyä harsoa, jonka päälle asetellaan kriittisiin paikkoihin – muun muassa 30 tonnia painavan lavan alle – pari merikontillista metallista suojauslevyä.

– Halutaan tehdä se varman päälle ja siksi hoidetaan itse kenttäalueen suojaus. Mitään särkymävaraa meillä ei ole. Tiistaina pelataan, Mäkelä vakuuttaa.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat