Paikalliset

E-P:n kirjastoille yhteiset palvelut - puhutaan Eepoksesta

Eepos-kimpan vetäjänä toimii Seinäjoen kaupunginkirjasto.

Arkistokuva

Kaikki Etelä-Pohjanmaan yleiset kirjastot sekä lisäksi Kaskisten, Perhon, Vetelin, Laihian ja Isonkyrön kirjastot liittyvät helmikuun alussa 2017 uudeksi Eepos-kimpaksi. Käytännössä kirjastojen laaja yhteistyö tarkoittaa koko alueella yhteisiä käyttösääntöjä, kirjastokorttia, verkkopalvelua, e-kirjapalvelua, aineistokuljetuksia sekä asiakas- ja aineistotietokantoja.

Eepoksen myötä vanhat kirjastokimpat Seitti, Oiva, Krannit, YTY ja Lakia lakkaavat. Kaikkien kimppojen ja Ilmajoen vanhat kirjastokortit toimivat kuitenkin edelleen uudessa Eepoksessa. Tiedotteen mukaan asiakkaat voivat parhaiten valmistautua Eepoksen tuloon huolehtimalla, ettei asiakastiedoissa ole vanhentuneita osoitteita, sähköposteja tai puhelinnumeroita. Myös mahdollisesti kertyneet myöhästymismaksut kannattaa huolehtia pois.

Eepos-kimppa perustamisen taustalla on pyrkimys parantaa alueen kirjastopalveluita ja niiden taso voitaisiin kuntien kireistä taloustilanteista huolimatta säilyttää. Kirjastojen mukaan asiakkaat hyötyvät Eepoksesta siten, että saavat käyttöönsä esimerkiksi selkeästi isomman e-kirjakokoelman sekä muut aineistokokoelmat. Isompi kimppa pystyy myös paremmin huolehtimaan kirjastohenkilöstön osaamisesta ja uusien palvelujen käyttöönotosta.

Yhdistämisen vuoksi Eepos-kirjastot ja niiden verkkopalvelut tulevat olemaan alkuvuonna 2017 kiinni eripituisia aikoja. Kirjastot tiedottavat näistä kiinnioloista asiakkaitaan erikseen.

Eepos-kimppaa vetää Seinäjoen kaupunginkirjasto-maakuntakirjasto ja jokaisella kunnalla on jäsen ylintä päätäntävaltaa käyttävässä Eepos-johtoryhmässä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat