Sipilä onnitteli Rinnettä, Kaikkonen ihmetteli Sdp:n pokkaa

Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) onnitteli Antti Rinnettä (sd.) jatkokaudesta sosiaalidemokraattien puheenjohtajana.

Valtioneuvosto

Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) lähetti oppositiojohtaja Antti Rinteelle (sd.) onnittelut jatkokauden varmistamisesta, kertoo muun muassa Yle.

– Se on hieno tulos. Hänen mandaattinsa on mielestäni vahva, Yle kertoo Sipilän kommentoineen Rinteen valintaa keskustan eduskuntaryhmän talvikokouksessa Helsingissä.

Sipilä toivoo, että ”sosialidemokraatit käyttävät nyt vähemmän ei-sanaa”. Sipilä odottaa myöntäviä vastauksia pyyntöihin parlamentaarisesta yhteistyöstä liikenneuudistuksissa. Hallituksen aikeissa on perustaa liikennetyöryhmä, joka pohtii liikenneverkon korjausvelan poistamista.

– Suomi on sellaisessa vaiheessa, että nyt tarvitaan myös oppositiota mukaan, Yle kertoo Sipilän todenneen.

Ylen mukaan Sipilä odottaa kuulevansa tänään, mitä pyyntöihin on vastattu. Hänen mukaansa hallitus tekee jatkopäätöksiä todennäköisesti maanantaina tai tiistaina.

Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Kaikkonen puolestaan ihmetteli eduskuntaryhmän talvikokouksessa pitämässään puheessaan sosiaalidemokraattien pokkaa. Hän myös kritisoi Sdp:n edellistä hallituskautta.

– Demareiden edellisestä hallituskaudesta ei ole kahta vuotta. Tuon nelivuotiskauden Suomen talous rämpi pohjamudissa, ja työttömyys paheni vuosi vuodelta. Ja myös silloin tehtiin leikkauksia, lapsiperheitä myöten, mikä nyt kielletään kolmasti. Kausi päättyi totaaliseen mahalaskuun, jossa hallituksen keskeiset talous- ja työllisyystavoitteet jäivät valovuosien päähän tavoitteestaan. Farssin kruunasi se, että kauniiksi lopuksi hallituspuolueet kaatoivat eduskunnan salissa omia esityksiään, Kaikkonen latasi puheessaan.

– Sen jälkeen demareiden johdolla on haukuttu jokseenkin kaikki, mitä Sipilän hallitus on tehnyt. Ja kaiken päälle nyt, tammikuussa 2017, demarit tulevat pokkana kertomaan, että tämänhetkinen talouskasvu ja työllisyyden nousu onkin itse asiassa heidän ansiotaan. Täytyy sanoa, että pokkaa ainakin tovereilla riittää, Kaikkonen totesi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Written by:

Ota yhteyttä