Tangomarkkinat siirtyy AlfaTV:lle ja Järviradioon

Tangokuninkaallisiksi viime kesänä kruunattiin Marco Lundberg ja Erika Vikman.

Arkisto/Kari Martiala

Seinäjoen Tangomarkkinat on tehnyt mediayhteistyösopimukset tälle vuodelle Brilliance Communications Oy:n omistaman AlfaTV:n sekä Järviradion kanssa.

Vuonna 2013 toimintansa aloittanut AlfaTV lähettää suorina TV- ja nettilähetyksinä Tangolaulukilpailun finaalin karsinnan sekä Tangokuningatar- ja Tangokuningas-finaalit. AlfaTV taltioi myös Tango Finlandia -juhlakonsertin, joka lähetetään myöhemmin ilmoitettavana ajankohtana.

Järviradio seuraa Tangomarkkinoiden mukaan tangolaulukilpailua sekä Seinäjoen Tangomarkkinoiden tunnelmia läpi vuoden. Järviradiossa kuullaan myös suorana finaalin karsinta sekä finaalilähetykset.

Kanavamuutos on seurausta Ylen jättäytymisestä pois Tangomarkkinoiden tuotannosta. Yle on ollut tapahtuman yhteistyökumppani ja televisioinut Tangomarkkinoiden esikarsintoja ja finaalitapahtumia vuodesta 2009 lähtien.

Tuota ennen Tangomarkkinat nähtiin vuosina 1985-2008 MTV:llä.

Juontajana Tangomarkkinoilla nähdään tänä vuonna tangokuningatar Susanna Heikki. Järviradio aloittaa 8.2. kilpailun, jossa yleisöllä on mahdollisuus vaikuttaa ja äänestää juontajaparia Susannan rinnalle. Tangolaulukilpailujen kapellimestarina toimii Mika Toivanen.

Tangomarkkinoiden esikarsintakiertue alkaa maaliskuussa.

toimitus