Finn-Power aikoo rakentaa uudet tilat Seinäjoelle

Finn-Power Oy:n hallitus esittää emoyhtiö Prima Industrien hallitukselle, että yrityksen uudet toimitilat rakennetaan Seinäjoelle. Aikomuksena on rakennuttaa noin 20 000 neliömetrin suuruiset tehdas- ja toimistotilat uuden itäväylän varteen Roveksen teollisuusalueelle.

Asiasta uutisoivat ensin Ilkka ja Yle Pohjanmaa.

Finn-Power käynnisti selvitystyön tulevaisuuden kiinteistöratkaisusta viime vuoden keväällä. Vaihtoehtoina tutkittiin nykyisen kiinteistön modernisointia ja laajennusta sekä uuden kiinteistön rakentamista joko Kauhavalle, Lapualle tai Seinäjoelle. Kauhava ja Seinäjoki valikoituivat sijaintipaikkoina loppusuoralle.

– Yritykselle tulee harvoin vastaan mahdollisuus rakentaa kokonaan uudet toimitilat. Meille tämän mahdollisuuden avasi positiivisesti kehittynyt liiketoiminta, yleisesti matala korkotaso sekä hyvä yhteistyö lähikaupunkien kanssa, kertoo toimitusjohtaja Juha Mäkitalo yrityksen tiedotteessa.

Kauhava ja Seinäjoki kisasivat loppumetreillä hyvin tasapäisesti uusien toimitilojen sijainnista. Mäkitalon mukaan keskustelut molempien tahojen kanssa etenivät positiivisessa hengessä.

– Yksi tekijä Seinäjoen eduksi oli hyväpohjainen tontti, joka mahdollistaa edullisemmat perustamis- ja rakentamiskustannukset. Myös logistisesti sijainti uuden ohitustien varressa on hyvä.

Prima Industrien hallitus käsittelee asiaa ensi viikolla.

toimitus