Huijari saalistaa nuorten tyttöjen kuvia – käyttää suomalaisen julkkisvalokuvaajan nimeä ja kutsuu "kuvauksiin"

Huijari yrittää houkutella nuoria tyttöjä julkkisvalokuvaajan nimen avulla. Kuvituskuva.

Lotta Åberg

Suomalainen valokuvaaja Nikita Tikka varoittaa huijarista, joka käyttää hänen nimeään nuorien tyttöjen huijaamiseen.

Tikan mukaan huijari on lähestynynt tyttöjä Snapchat-palvelussa nimellä Nikita Tikka Photoshoot ja pyytänyt "urheilumalliston kuvauksiin" Tampereelle. Samassa viestissä tytöiltä on udeltu taustatietoja ja pyydetty lähettämään kuvia.

Vyyhti selvisi Tikalle kun 14-vuotias tyttö otti häneen yhteyttä kuvan kera ja ilmoitti kiinnostuksena päästä kuvauksiin. Tikka ihmetteli mistä tyttö oli saanut moisen idean, jolloin tyttö näytti hänelle saamansa viestin.

–  En tosiaan itse snapchat ohjelmaa käytä lainkaan. Joskus viime vuoden elokuussa koitin sitä ja viimeisin viestikin sieltä oli lähteny elokuussa. En usko, että mun omaa tiliäni sinne olisi murrettu, vaan tehty feikki profiili ja nimetty Nikita Tikka Photoshoot, valokuvaaja kertoo.

Tikan firman oikea nimi on Nikita Tikka Photography. Houkutus päästä Tikan kuvattaksi saattaa olla kova, sillä hän on kuvannut useita suomalaisia julkkisnaisia julkisuuteen rohkeissa kuvissa.

Valokuvaaja on tehnyt asiasta jo rikosilmoituksen ja haluaa asian pian julkisuuteen, että useampi tyttö ei haksahda huijaukseen.

– Ei niinkään se mun nimen käyttö vaan enemmän harmittaa ne alaikäiset tytöt tässä. Parasta, että tämä saadaan tietoisuuteen, niin toivottavasti nuoret osaa olla varovaisia tollasten kanssa. Ammattikuvaajat tai mallitoimistot kun ei lähesty missään snäpissä, Tikka muistuttaa.

Etelä Suomen Median lehdet kertoivat myös toissapäivänä, kuinka nuoria on houkuteltu maksuttomiin kuvauksiiin, joista on kuitenkin seurannut mittava rahallinen lasku.

LUE KOKO JUTTU TÄSTÄ

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Written by:

Toni Tervo

Ota yhteyttä