SSU:n Aleksi Lehto valitsi pesäpallon jälkeen keihään

Seinäjoen seudun urheilijoiden Aleksi Lehto.

Tuomas Rauhala

URHEILU Seinäjoen Sanomat esittelee kevään aikana kaikki Seinäjoen Seudun Urheilijoista Kalevan kisoihin tähtäävät urheilijat. Ensimmäisenä on vuorossa pikajuoksija ja keihäänheittäjä Aleksi Lehto.

Seinäjokelaissyntyisen kahden lajin taitajan viime kausi meni harmillisella tavalla sivu suun. Nilkan rasitusmurtuma piti Aleksi Lehdon kilpakentiltä pois koko kesän.

– Sitä ei aluksi talvella tutkittu. Mietittiin, että se oli vaan joku pieni vaiva ja jätettiin hallikausi väliin. Sitten kesää kohti se alkoi vaivaamaan ja rasitusmurtuma löytyi. Mutta jalka on nyt kunnossa eikä ole mitään vaivaa tällä hetkellä, Lehto kertoo.

Hallikaudellakin on muutamat kisat jo alla.

Nuorten maajoukkueeseen keihäänheitossa ennen loukkaantumistaan valittu Lehto aloitti yleisurheilun harrastamisen 13-vuotiaana.

– Ennen yleisurheilua oli muita lajeja: hiihtoa, pesäpalloa ja lentopalloa. Aloitin 7-vuotiaana pesäpallon ja lentopallon ja vasta 13-vuotiaana yleisurheilun.

Keihäänheiton Lehto muistelee valikoituneen lajiksi pesäpallon parissa havaittujen avujen jälkeen.

– Keihäänheitto tuli heti alkumetreillä. Ehkä se tuli pesäpallon kautta, kun heitettiin takakentän taakse ja kun huomasi että pystyy heittämään niin pitkälle.

Hän kertoo harjoitelleensa aina monipuolisesti. Yleisurheilutaipaleen alussa Lehto havitteli moniottelijaksi.

– Päälajeiksi yksilöityi kuitenkin pikajuoksu ja keihäänheitto.

Valmentajiensa Reijo ja Ari Koiviston suojatti kertoo harjoittelevansa keihästä ja juoksua ”fifty–fifty”.

– On yritetty saada treenattua molempia. Lajit tukevat hyvin toisiaan. Tavoitteet on parantaa molemmissa lajeissa ja harpata kehityksessä reilusti, Lehto toteaa määrätietoisesti.

Kotikaupungissa nähtäviä SM-kisoja hän pitää hienona asiana jo tunnelmankin kannalta.

– Tutut ja läheiset pääsevät kannustamaan. Kotikisoissa on erilainen fiilis. Ei kuitenkaan tuo paineita, vaikka on halu menestyä. Pääsee näyttämään kotipaikkakunnalle, että on huippu-urheilua tarjolla.

Aleksi Lehto

Syntynyt 1996 Seinäjoella

Kolme nuorempaa sisarusta

Päälajeina keihäs ja 100 m

Ennätykset: 70,77 (keihäs), 10,71 (100 m)

Parhaat urheilumuistot: Ensimmäinen nuorten SM-mitali 14-vuotiaana keihäänheitossa sekä ensimmäiset Kalevan kisat Porissa ja nuorten EM-kilpailut Ruotsissa 2015.

Esikuvat: Andreas Throkildsen ja Usain Bolt, ”kiinnostavia henkilöitä”

Parasta Seinäjoessa: ”Iloinen ja lämminhenkinen kaupunki”

Written by:

Tuomas Rauhala

Ota yhteyttä