SJK erotti yllättäen päävalmentaja Valakarin - Sixten Boström ottaa komennon

SJK:n päävalmentaja Simo Valakari on saanut tehtävästään potkut.

Arkistokuva/ Matias Helinko

Simo Valakari on vapautettu SJK:n päävalmentajavastuusta tänään, ja Valakarin työsuhdeasiat käydän läpi lähiviikkojen aikana, SJK tiedottaa.

SJK:n uutena päävalmentajana aloittaa maanantaina Sixten Boström. Lauantain Suomen Cupin ottelun Porissa vetää Akatemian vastuuvalmentaja Brian Page ja valmentaja Oriol Mohedano. Boströmin sopimuksesta tiedotetaan lisää maanantaina.

- Kauden jälkeen on käyty päävalmentajan kanssa kehityskeskusteluja ja useaan otteeseen on tullut ilmi, ettei yhteistä säveltä olla löydetty. Haluan kiittää Valakaria kuluneista neljästä kaudesta ja sinä aikana saadusta menestyksestä. Nyt on kuitenkin aika siirtyä eteenpäin, kertoo SJK:n puheenjohtaja Raimo Sarajärvi.

 

Suomen maajoukkueen valmennusryhmään kuuluva Valakari solmi seuran kanssa vuosi sitten jatkosopimuksen.

– Tänä aamuna minulle on ilmoitettu, että minut on vapautettu päävalmentajan tehtävistä ja uusi päävalmentaja aloittaa maanantaina, Valakari kommetoi potkuista ensimmäisen uutisoineelle Suomifutis.comille.

Ilta-Sanomien mukaan Valakarin ja SJK:n seurajohdon välillä on viime aikoina ollut erimielisyyttä seuran pelaajapolitiikasta.

 

Kuluva viikko on kantanut uutisia myös Veikkausliiga-kauteen valmistautuvan SJK:n puolustuslinjasta.

SJK:n ja Suomen maajoukkueen puolustaja Juhani Ojala siirtyy Seinäjoelta Ruotsin pääsarjaan BK Häckeniin kolmivuotisella sopimuksella.

Puolustavan keskikenttäpelaajan Matej Hradeckyn kausi on puolestaan ohi vakavan loukkaantumisen johdosta.

SJK:n pelaajarinkiin tuotiin talven harjoituskauden aikana uusina pelaajina omien kasvattien lisäksi Aristote Mboma, Tomas Hradecky ja Ville Tikkanen.

SJK tulee etsimään puolustajille korvaavia pelaajia, mutta ilman paniikkia.

– Pelaajamäärää tulemme vielä kasvattamaan, mutta se ketä meillä tällä hetkellä on, niin siihen olemme tyytyväisiä. Meillä on sen osalta hyvä tilanne. Mutta korvaajia lähtijöille tarvitaan ja puolustuksessa on kenties se kaikkein akuutein tilanne. Meillä on kuitenkin tällä hetkellä tarjouksia sisällä muutamille hyville toppareille, SJK:n urheilutoimenjohtaja Janne Kotamäki kertoo SJK TV:lle.

Tyhjiä arpoja ei lunasteta, vaan SJK-leirissä tehdään tänä vuonna pelaajatarkkailu huolella, Kotamäki lupaa.

– Haluamme tehdä pelaajavalinnat hyvin tarkasti, että saamme varmasti oikeat pelaajat. Me emme ole siinä ihan aina onnistuneet.

 

 

Juttua täydennetty 14.34 seuran tiedotettua Valakarin erottamisesta.

toimitus