Pieni Elviira halusi juhlia Sauli Niinistö -kakulla – kolmevuotisjuhlat huipentuivat muutaman kuukauden kuluttua presidentin vastauskirjeeseen

Vanhemmat teetivät Elviiralle tällaisen kakun kolmevuotissyntymäpäiväksi.

Saara Mäkelä

Mäkelän perheen yllätykseksi presidentti vastasi.

Saara Mäkelä

Pienen tytön voisi kuvitella haluavan syntymäpäiväkseen prinsessakakkua, mutta kolmevuotiaalla Elviira Mäkelällä on ollut vähän erilainen toive.

Äiti Saara Mäkelä kertoo, että Elviira osoitti jo kaksivuotissyntymäpäiväksi toivovansa kakkua, jonka koristeaiheena on tasavallan presidentti Sauli Niinistö.

– Ennen syntymäpäivää oli muun muassa itsenäisyyspäivä ja linnan juhlat, ja jotenkin Elviira vaikuttui presidentti Niinistöstä, Saara-äiti kertoo tammikuussa syntyneen tyttärensä ihastuksesta.

Hän kertoo tuolloin ohittaneensa toiveen, ja Elviira sai juhlia Pipsa Possu -kakulla. Mutta presidentti ei lähtenyt tytön mielestä. Kolmevuotissynttäreiden alla Sauli-kakku nousi jälleen puheeksi, ja vanhemmat päättivät toteuttaa toiveen.

– Lapualta tilattiin komea kakku, jossa oli Niinistön kuva ja onnitteluteksti.

Elviiran syntymäpäivien presidenttiteema koki huipennuksen toukokuun alussa, neljä kuukautta juhlien jälkeen. Mäkelät olivat tehneet juhlien jälkeen presidentille kirjeen, jossa oli kuva kakusta sekä Elviiran sanelemia ajatuksia kirjeen muodossa.

– Elviira sai sanella sisällön, jota sitten kirjoitin puhtaaksi. Kirje aloitettiin tervehdyksellä Terve Sauli. Kirjeessä kerrottiin kakkujuttu ja se, kuinka ilahtuneita vieraat olivat. Lennu-koiralle lähetettiin terveisiä, ja Elviira kehoitti ulkoilemaan paljon, koska tykkää olla itse niin paljon ulkona, Saara-äiti kertoo kirjeen sisällöstä.

Perheen yllätykseksi presidentti vastasi kirjeeseen.

– Se oli raikas yllätys. En ajatellut, että Niinistö voisi siihen vastata. Kirje oli vielä käsin kirjoitettu.

Presidentti muun muassa lähetti Elviiralle Lennu-koiran kuvan ja kommentoi Elviiran kirjeessä esittämiä ajatuksia. Ulkoileminen on presidentinkin mielestä hyväksi.

– Elviira ymmärtää tämän arvon vasta vanhempana, mutta tästä jää todella hieno muisto.

Tuomas Rauhala