Reino Nordinin päätös muutti elämän: Rahakas levydiili rapsahti ja täpötäydet yleisöt seurasivat – "Musta tuli se Kallion Sinatra, joksi aina halusin"

Reino Nordin sytytti yleisön Ilosaaressa perjantaina

Nadi Hammouda

Ei ole liioiteltua sanoa, että Reino Nordin on muuttunut mies. Tai ainakin hänen elämänsä on mullistunut.

Aikaisemmat, lähinnä reggaepainotteiset, musiikkikuviot pienissä baareissa ovat tehneet tilaa Ilosaarirockin rentolavan kaltaisille areenoille.

Perjantaina Joensuussa tuhansia ihmisiä oli kerääntynyt kuulemaan miehen yhä lukuisemmaksi käyviä hittejä, kuten Antaudun ja Kato Mua. Nordinin mukaan kasvava suosio alkaa näkyä jo miehen arjessa.

– Ihan pienet lapset ja mummot ovat alkaneet tulla katsomaan minua ja juttelemaan kadulla. Aika usein kuulee sen, että "sinä teet nykyään vähän parempaa musaa" , mies nauraa.

Nordinin tyylinmuutos ei ollut täyskäännös entisestä, mutta reggaevaikutteisuus sai silti antaa tilaa popahtavimmille biiseille. Siirto on kannattanut, sillä Nordin muun muassa sai levysopimuksen JVG:n luotsaamalle PME-recordsille.

– Mä olen nykyään se, joka tuo jengin keikoille. Se on ihan mieletöntä, koska en ole koskaan ollut tässä asemassa aikaisemmin. Se on kunnia. Musta tuli se Kallion Sinatra, joka aina halusin olla.

– Tuntuu että ihmiset kunnioittavat mua nykyään enemmän artistina kuin ennen. Levykin meni ensimmäistä kertaa urallani suoraan kärkeen. Huutelua tietty on, mutta sitäkin tuntuu olevan vähemmän kuin melkein kellään muulla. Kaikki on oikein hyvin.

Nordinin viennistä kertoo, että ennen Ilosaarirockia, hän heitti keikan edellisenä viikonloppuna myös Ruisrockissa. Hänen mielestään festareilla on hauska keikkailla, mutta aikaansa muusikko ei niillä varsinaisesti vietä.

– Muistan joskus skidinä kun äitini teki jotain rekvisiittaa Ismo Alangon porukalle. Silloin hengasimme paljon festareilla. Äiti lähetti pyytämään ihmisiltä markkoja, jotta voisimme ostaa lakuja.

– Siisteimpiä festarimuistojani on esimerkiksi viime viikonlopun veto Ruisrockissa. Jännitti ihan sikana vetää live-televisiolähetyksessä. Muistan myös takavuosilta keikan Hailuodon Bättre Folk -festarilla. Se oli 23.30 ja takanani oli meri, vasemmalla puolella kuu ja oikealla auringonlaskun viimeiset säteet. Se oli täydellistä.

Käyttäjän Toni Tervo kuva
Toni Tervo