Väyrynen aikoo presidentiksi – "En voi enää tukea Niinistön uudelleen valintaa"

Paavo Väyrynen

Arkisto Sauvo Jylhä

Kokenut poliitikko Paavo Väyrynen ilmoitti lauantaina aikovansa presidentiksi. Sen sijaan, että Väyrynen olisi puolueensa ehdokas, hänen tukijansa alkavat kerätä kannattajakortteja. Kortteja tarvitaan 20 000, jotta Väyrynen voi asettua ehdolle.

Väyrynen kertoi tiedotustilaisuudessa, että hän tuki pitkään presidentti Sauli Niinistön uudelleen valintaa. Hän sanoi uskoneensa, että Niinistö pitäisi Suomen sotilaallisesti sitoutumattomana maana.

– Viime Kultaranta-keskusteluissa esiin tulleiden seikkojen nojalla, en voi enää tukea Niinistön uudelleen valintaa.

Väyrynen ei näe, että kukaan ensi vuoden presidenttikisaan ilmoittautuneista olisi sellainen, jota hän voisi tukea. Hänen mukaansa hänet erottaa muista ehdokkaista Suomen itsenäisyyden vaaliminen, sotilaallisen liittoutumattomuus, järkevä maahanmuuttopolitiikka sekä maan kokonaisetua vaaliva aluepolitiikka.

Väyrynen korosti, että hän ei tule olemaan Kansalaispuolueen ehdokas, vaan kansanliikkeen. Hänen mukaansa hän tulisi olemaan ainoa valitsijayhdistyksen valitsema ehdokas, toisin kuin Niinistö. Väyrysen mukaan Niinistö on valitsijayhdistyksen ja Kokoomuksen ehdokas. Niinistö ilmoitti aikaisemmin ettei asetu Kokoomuksen ehdokkaaksi vaaleissa. Niinistön tukijat keräävät kannattajakortteja ehdokkuutta varten.

Paavo Väyrynen on ollut presidentinvaaleissa ehdolla kolme kertaa aikaisemmin. Hän aikoo jatkaa työtään Euroopan parlamentissa, eikä olla mukana kannattajakorttien keruussa.

Väyrynen erosi Kansalaispuolueen puheenjohtajan tehtävästä. Hänen tilalleen valittiin puolueen tiedotteen mukaan Sami Kilpeläinen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

toimitus