Aukusti-festivaali on avannut radiokanavansa – itse tapahtumassa maistellaan Luopajärven suoraa

Aukustin iltatapahtumassa kuullaan Kimmo Pohjosen ja Ismo Alangon muodostaman yhtyeen ääni-improvisaatio. – Vapaassa tunnetilassa syntyneistä soundeista, melodioista ja rytmeistä on kehitelty voimakkaita visuaalisia mielikuvia luovia sävellyksiä. Erilaiset ihmiskehosta lähtevät äänet, hypnoottiset hokemat ja lyyriset melodiat kohtaavat nykyteknologian ja purkautuvat ilmoille saatanallisina rituaalimenoina, kauniina hymneinä tai rujona tanssimusiikkina, festivaali kuvailee kiinnittämänsä kaksikon ilmaisua.

Pressikuva

Jalasjärven Aukusti-festivaali juhlitaan tulevana viikonloppuna 17. kerran.

Iltatapahtuman pääesiintyjänä koetaan harmonikkataiteilija Kimmo Pohjosen ja Ismo Alangon yhteinen ääni-improvisaatio. Muita viikonlopun esiintyjiä ovat muun muassa Pete Parkkonen, Kasmir, Evelina, Kalevauva.fi, Jarkko Martikainen ja Martti Servo & Napander.

Elävän musiikin iltatapahtumien lisäksi festivaali kokoaa laajan oheisohjelman. Oheisohjelma sisältää muun muassa MLL Jalasjärven järjestämän lastenkonsertin, jossa perheen pienimpiä viihdyttää Kikattava kakkiainen. Jalasjärven yrittäjät järjestävät Aukustimarkkinat vanhan Kirkonkylän ala-asteen pihassa. Jalasjärven Jalaksen lentopallojaosto järjestää puolestaan Aukusti Beach –rantalentopalloturnauksen Pukkioniemen lentopallokentillä.

Tälle vuodelle järjestäjät ovat saaneet pitkään haaveilemansa uutuuden, kun festivaali tuo myyntiin oman oluensa. Nimensä se on lainannut Luopajärven suoran tieosuudelta.

– Olemme ylpeitä voidessamme kertoa, että pitkäaikainen haaveemme omasta nimikko-oluesta toteutuu tänä vuonna Kaleva Brewing Companyn kanssa. Tuloksena on hedelmäinen, vaalea ALE-olut, joka on tyypiltään laadukas ja maukas seurustelujuoma. Oluen mahdollistaa Aukustin pitkäaikainen ravintolavastaava ja vuoden 2014 olutmestari Juha Sorsa, festivaali tiedottaa.

Festivaaliviikko on jo ehtinyt käynnistyä radioaalloilla. Aukustiradiota lähetetään taajuudella 107,1 Mhz aina perjantaihin saakka.

toimitus