Ruuhikosken kenttä juhlii 25-vuotista toimintaansa

Etelä-Pohjanmaan Golf -seuralla on aktiivinen seniorijäsenistö. Viime vuonna seniori-ikäiset osallistuivat golfin lisäksi Miljoona linnunpönttöä -kampanjaa. Seniorijäsenet rakensivat talven aikana 100 linnunpönttöä, jotka sijoitettiin Ruuhikosken golfkentälle. Seppo Silander, Paavo Vieri, Timo Martikkala asensivat linnunpöntöt muun muassa kentän päättävän 18. väylän ja 11. väylän väliseen metsään.

Matias Helinko

Viime vuonna golfseura Etelä-Pohjanmaan Golf ry täytti 30 vuotta. Nyt on Ruuhikosken golfkentän vuoro juhlia.

Vuonna 1992 avattu Etelä-Pohjanmaan Golfkeskus Oy juhlii 25-vuotista toimintaansa Ruuhikoskella tulevana lauantaina.

– Yhtiö juhlii niin sanotusti perhepiirissä, ilman vastaanottoja ja onnitteluja. Juhlapäivän ohjelmassa on kenttäyhtiön osakkaille tarkoitettu juhlakilpailu ja iltajuhla klubitalolla, Golfkeskuksen toimitusjohtaja Jyri Sarvikas toteaa tiedotteessa.

Yhdysvaltalaisen Robert Trent Jones Jr.n suunnitteleman golfkentän toteutuminen oli seuran mukaan eteläpohjalaisille golffareille pitkäaikaisten unelmien täyttymys ja palkinto alkuvaiheen pioneerityön tehneille seura-aktiiveille.

– Viime vuosien aikana on kentän kehitys- ja parannustoimenpiteitä tehty suunnittelijan alkuperäisvisiota kunnioittaen. Tällä vuosikymmenellä on remontoitu mm. klubitalo, kentän kastelujärjestelmä ja hiekkaesteet sekä lukuisia pienempiä kohteita kentän alueella.

Vuosikymmen alussa kenttä sai välillä palautetta kunnostaan. Sittemmin kenttä on saanut kansainvälistä huomiota muun muassa Golf Digest- julkaisun kenttävertailussa, jossa Ruuhikoski sijoittuu Pohjoismaiden 1100 kentän joukossa sijalle 90. Suomesta 100:n listalle pääsi yhdeksän kenttää, Ruuhikosken sijoitus on kahdeksas.

Sarvikkaan mukaan myös golfyhtiön tilanne on nyt vakaa ja talous on kunnossa.

– Yhtiövastike on kentän laatuun ja muhin kenttiin suhteutettuna varsin kohtuullinen. Osakkeilla on vaihdantaa ja uudet harrastajat pääsevät mukaan mm. edullisilla aloittelijan paketeilla, opiskelijan paketeilla, Back to Golf-paketeilla.

Kentän vuosittainen kierrosmäärä on viime vuosina vakiintunut 27 000–28000 lähtöön vuodessa.

Written by:

Ota yhteyttä