Paikalliset

Itsenäisyyspäiväksi saa Seinäjoella vielä pöydän ravintolasta – Suomea juhlitaan teemakokonaisuuksilla

KAUPUNKI Valkoisen liinan ravintolat pitävät Seinäjoella ovensa auki itsenäisyyspäivänä. Itsenäisyyden juhlavuoden illaksi saa edelleen varattua pöydän seurueelleen.

Kuvituskuva.

Päivi Tuovinen

Etelä-Suomessa itsenäisyyden juhlavuosi on näkynyt ravintoloiden varaustilanteessa jo keväästä alkaen. Useat ravintolat ovat ilmoittaneet myyneensä itsenäisyyspäivän illan täyteen jo keväällä. Suosituimmissa ravintoloissa ensimmäisiä varauksia on otettu vastaan jo vuosi ennen juhlavuoden päivää.

Seinäjoella ruokaravintolat pitävät ovensa itsenäisyyspäivän illan ruokailijoille. Ravintolat tarjoavat itsenäisyyspäivänä erityisiä juhlavuoden teemakokonaisuuksia ja erikoisohjelmaa.

Yrittäjille ja toimialapäällikölle tehdyn kyselyn mukaan varauksia on jo tehty kiitettävä määrä, mutta jokaisesta ravintolasta pöydän saa edelleen varattua seurueelleen.

Seinäjoen keskustassa sijaitsevassa Äärellä-ravintolassa yhdistetään itsenäisyyspäivänä ruoka, musiikki ja elokuvataide, kun eteläpohjalainen ammattimuusikoiden yhtye Laitakaupungin orkesteri säestää kotimaisen mykkäelokuvan. Juurella-sisarravintolassa puolestaan menu suunnitellaan erikseen juhlan kunniaksi.

– Vapaita pöytiä on vielä jäljellä. Toivomme tietysti, että 100-vuotiasta Suomea juhlittaisiin yhdessä muiden kanssa, eikä vain kotona television äärellä, Juurella- ja Äärellä-ravintoloiden Jani Unkeri kehottaa.

Uppalan Kartano kattaa itsenäisyyspäivän juhla-brunssin. Lisäksi ravintola on tarjonnut juhlavuoden ohjelmaan liittyvää Suomi 100 -menuuta, joka on ollut tarjolla jo keväästä saakka.

– Sekä itsenäisyyspäivän juhlabrunssissa että Suomi 100 -menussa näkyy juhlavuoden huipentuessa kotimaiset laadukkaat raaka-aineet sekä suomalainen ruokaperinne tämän päivän ruokatrendein valmistettuina ruokina. Myös tarjoiluastioissa juhlavuosi huomioitu: käytössä on mm. Iittalan Kastehelmi Suomi 100 -sarja, yrittäjä Anu Luukko vastaa.

Rautatieaseman kyljessä toimiva Hotelli-Ravintola Alma jatkaa 2000-luvun alussa aloittamaansa perinnettä. Itsenäisyyspäivänä Almassa tarjotaan lounas sotien veteraaneille.

– Olemme tarjonneet joka vuosi sotiemme veteraaneille, lotille, pikku-lotille sekä heidän saattajilleen itsenäisyyspäivän lounaan Almassa, yrittäjä Heidi Ylikoski kertoo.

Etelä-Pohjanmaan Osuuskaupan matkailu- ja ravitsemiskaupan toimialapäällikkö Elina Mäki-Oppaan mukaan Eepeen neljässä eri ravintolassa juhlavuoden teema näkyy niin ikään juhlamenuuna. Lisäksi ravintoloilla on omannäköistä ohjelmaa ja tarjontaa liittyen Suomi 100 -teemaan.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat