Salibandyn Champions Cup käynnistyi Seinäjoella – SPV lähtee hakemaan mestaruutta

SPV on asettanut Champions Cupissa tavoitteeksen mestaruuden. Valmentaja Tommy Koponen sekä hyökkääjät Mikko Kohonen ja Jari Hankkio kertoivat joukkueen tunnelmista tiedotustilaisuudessa.

Matias Helinko

KAUPUNKI Salibandyn seurajoukkueiden Champions Cup tuo maailman parhaat joukkueet Seinäjoelle. Kyseessä on suurin Etelä-Pohjanmaalla järjestetty lajitapahtuma.

Seinäjoki Areenassa kohtaavat viikonloppuna sekä miesten että naisten eurooppalaiset huippusarjajoukkueet.

Sen lisäksi, että Seinäjoella pelataan viikonloppuna maailman parasta salibandya, Areenassa järjestetään poikkeuksellinen urheilutapahtuma. Näin lupaa Salibandyliiton tapahtumapäällikkö Janne Bruun.

Champions Cupista tehdään salibandysyksyn päätapahtumaa, jossa aktiviteetteja on mietitty koko perheelle.

– Jalkapallokentän kokoisesta Seinäjoki Areenasta salibandykenttä vie ainoastaan kolmanneksen. Tämä on mahdollistanut monipuolisten oheistoimintojen suunnittelun. Näytteilleasettajia on pitkälti yli toistakymmentä, Bruun kertoo.

– Tarjontaa on koko perheelle ja kaikille on oma parkkinsa: lapsille, nuorille ja aikuisille. Tapahtumassa viihtyy varmasti koko päivän.

Kentän ympäröivän katsomon kapasiteetti on 2900 katsojaa. Bruunin mukaan lipunmyynnissä ollaan edellä SPV:n huippuvuosien finaalisarjojen katsojalukuja.

Maaliskuussa avautuneen lipunmyynnin tavoitteeksi on aikaisemmin asetettu 6000 myytyä lippua. Kokonaiskävijätavoitteeksi on puolestaan asetettu 10 000 kävijää.

Seinäjoen Peliveljet lähtee hakemaan neljännestä Champions Cup -turnauksestaan mestaruutta. SPV-valmentaja, urheilutoimenjohtaja ja seuran perustajiin lukeutuva Tommy Koponen ei kainostele:

– Neljättä kertaa ollaan mukana tapahtumassa ja olemme asettaneet joukkueen kanssa selkeän tavoitteen: haluamme voittaa.

Joukkue on Koposen mukaan hyvässä kunnossa ja valmiina taistelemaan mestaruudesta.

– Eilen vedettiin kauden parhaat harjoitukset. Näki, että pojat on sillä aaltopituudella, mitä valmentaja toivookin. Meillä on erittäin hyvä kesä takana, yksi parhaista. Ollaan tähdätty siihen, että ollaan valmiita perjantaina, Koponen toteaa.

Menestystavoitteiden lisäksi Koponen on turnauksen alla täynnä tunnetta. Lajin huipputurnauksen saaminen kotikaupunkiin on pitkän työn "hedelmiä".

– Kun 1990-luvun alussa ruvettiin kavereiden kanssa sählyä pelaamaan Seinäjoella, niin ei ihan ajateltu, että vuonna 2017 meillä olisi tällainen salibandytapahtuma täällä.

– Aika kauan on tässä lajin parissa puuhasteltu, ja ainakin mulle tämä on suurimpia tähtihetkiä salibandyuralla.

SPV:n pelit Champions Cupissa alkaa perjantaina pelattavilla puolivälierillä. Kyseessä on "tulos tai ulos" -tilanne, sillä lohko-otteluita ei pelata.

Iltaottelussa SPV saa vastaansa sveitsiläisen Wiler-Ersigenin, jonka riveissä pelaa seinäjokelaisille tuttu Suomen maajoukkue- ja ex-SPV-kapteeni Tatu Väänänen.

Champions Cup 2017

Mukana 12 joukkuetta, kuusi naisten ja kuusi miesten sarjassa.

Suomella on turnauksessa neljän joukkueen edustus: mukana ovat Classic (miehet ja naiset), TPS (naiset) ja Seinäjoen Peliveljet (miehet). Classic lunasti paikkansa CC2017-tapahtumaan hallitsevana Suomen mestarina.

Naiset:

IKSU (Ruotsi)

Classic (Suomi)

UHC Dietlikon (Sveitsi)

FK Tigers Jizni Mesto (Tshekki)

Sveiva IB (Norja, EFC 2016 voittaja)

TPS (Suomi)

Miehet:

Classic (Suomi)

IBF Falun (Ruotsi)

SV Wiler-Ersigen (Sveitsi)

Florbal Chodov (Tshekki)

UHC Weissenfels (Saksa, EFC 2016 voittaja)

SPV (Suomi)

Written by:

Matias Helinko

Ota yhteyttä