Paikalliset

Kautosen pesti SJK:hon varmistui

Tommi Kautonen siirtyy nuorten maajoukkueesta SJK:n päävalmentajaksi.

Steindy via Wikipedia

SJK tiedottaa tehneensä kolmivuotisen sopimuksen päävalmentajan tehtävästä Tommi Kautosen kanssa. Sopimus kestää kauden 2020 loppuun. Samalla Kautonen jättää Suomen U21-maajoukkueen päävalmentajan tehtävän, jossa hän on toiminut tammikuusta 2014 alkaen.

MTV Sport uutisoi Kautosen valinnasta jo syyskuussa, mutta seura kumosi tiedot vielä tuolloin.

45-vuotias Kautonen pelasi peliurallaan 377 pääsarjaottelua, joissa hän teki 21 maalia. A-maajoukkueessa Kautonen pelasi yhdeksän kertaa. UEFA Pro-lisenssin vuonna 2012 suorittanut valmentaja on ehtinyt urallaan toimia valmennustehtävissä FC KooTeePeessä, VIFK:ssa, FF Jarossa ja JBK:ssa, sekä FC Lahdessa.

Kautonen aloittaa tehtävässä heti kokoamalla valmennusryhmää ja joukkuetta ensi kaudelle. Kuluvan kauden kaksi jäljellä olevaa peliä valmentaa loppuun valmentajakaksikko Brian Page - Toni Lehtinen.

- Tämä on minulle hieno haaste, hienossa seurassa. Erityisesti paluu seuravalmennukseen kiehtoo. Olen ollut nyt neljä vuotta liiton tehtävissä, mutta paluu jokapäiväsen työhön sekä sitä kautta pelaajien kanssa tehtävään prosessiin, on semmoinen minne veri vetää. SJK:llä on tähän tehtävään käytössä Suomen parhaat resurssit sekä mahdollisuus menestykseen, joten ketäpä valmentajaa se ei kiehtoisi, Kautonen kommentoi.

- Minä tuon seuran käyttöön oman intohimoni ja ammattitaitoni. Palloliitossa oloaikanani olen ollut hyvin läheisessä tekemisessä Suomessa ja ulkomailla erilaisten valmentajien kanssa, seura- ja maajoukkuevalmentajien kanssa. Olen myös nähnyt paljon erilaisia seuroja ja heidän jokapäiväistä tekemistään. Uskoisin että tältä neljän vuoden matkalta on tarttunut paljon sellaista infoa puserooni, josta on tässä tulevassa pestissä hyötyä, Kautonen jatkaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat