Rabbit Films myi Huippujengi-formaatin YouTubelle – Jukka Hildén juontaa

Rabbit Filmsin duudson-osakkaat Jarno Laasala, Jukka Hilden, Jarppi Leppälä ja HP Parviainen. Hilden vastaa Los Angelesissa asuvana yhtiön toiminnasta Yhdysvalloissa.

Rabbit Films

Tuotantoyhtiö Rabbit Filmsin toiminnasta Yhdysvalloissa vastaavalla Jukka Hildénillä oli viime viikolla iloista, ja suomalaiselle tv-toimialalle historiallista tiedotettavaa.

Rabbit Films on myynyt Huippujengi-ohjelmaformaatin YouTube Red -palvelulle ja tuottaa sarjan itse. Hildén myös toimii sarjan juontajana.

Kyseessä on ensimmäinen suurelle amerikkalaiskanavalle myyty suomalainen formaatti, jonka myös suomalainen yhtiö tuottaa.

– Rabbit Films on kasvanut viime vuosina kotimaassa pitkälti oman tuotekehityksen varassa ja tavoitteemme on koko ajan ollut siirtää menestys myös kansainvälisille markkinoille. Huippujengin tuottaminen YouTube Redille on valtava askel maailman tärkeimmällä tv-markkinalla ja kaiken kaikkiaan upea läpimurto, josta olemme todella ylpeitä, Jukka Hildén sanoo.

Huippujengin suomalainen alkuperäisversio esitettiin MTV3-kanavalla viime vuonna. Seikkailurealityssa kahdeksan julkisuudesta tunnettua henkilöä lähtee valloittamaan perulaista, noin 6 000 metriä korkeaa Tocllaraju-vuorta. Amerikkalaisversiossa tullaan näkemään kahdeksan kansainvälistä YouTube-supertähteä. Ultimate Expedition -nimellä kulkeva sarja julkaistaan ensi vuoden puolella.

– Olemme innoissamme yhteistyöstä Jukka Hildénin ja Rabbit Filmsin kanssa. Saamme tarjontaamme seikkailurealityn tuoreella näkökulmalla, YouTuben Global Head of Content Susanne Daniels sanoo.

– Panostus on ollut suuri ja riskit viela↔ suuremmat. Seka↔ fyysisesti etta↔ vertauskuvallisesti puhuen kaikilla on ollut suuri sisa↔inen motivaatio vuoren valloitukseen, Hildén kuvailee.

Rabbit Filmsin Hyvät kaupat -formaatti myytiin keväällä Saksaan.

toimitus