Ihmiset ilmiöiden takana – kulttuuripalkinto seinäjokelaisille Teemu Tuuttilalle ja Suvi Lehtimäelle

Solina-kuoro.

Solina

Seinäjoen kaupungin hyvinvointilautakunta on yksimielisesti päättänyt myöntää vuoden 2017 kulttuuripalkinnon kulttuurituottaja Teemu Tuuttilalle ja kuoronjohtaja Suvi Lehtimäelle.

3 600 euron palkinto jaetaan palkinnonsaajien kesken. Hyvinvointilautakunnan kulttuuripalkintotyöryhmän teemana oli tänä vuonna ”Ihmiset ilmiöiden takana”. Ilmiöt usein tunnetaan, mutta ihmiset niiden takana saattavat jäädä taka-alalle.

Kulttuuripalkinnon avulla Seinäjoen kaupungin hyvinvointilautakunta haluaa nostaa esiin nämä ihmiset, jotka uskovat kulttuuriin ja sen merkitykseen Seinäjoella.

Hyvinvointilautakunta perustelee kulttuurituottaja Teemu Tuuttilan palkitsemista seuraavasti:

–Tuuttila on henkilökohtaisella panoksellaan onnistunut tuomaan perinteiseen tapahtumakaupunkiin täysin sisällöltään tuoreen ja raikkaan NuermoFest-tapahtuman. Hän yhdistää mielenkiintoisella tavalla alakulttuureja, ruokaa, paikkoja ja aitoa kotiseuturakkautta, joista syntyy uudenlainen ja kiinnostava kaupunkikulttuurikokonaisuus.

Kuoronjohtaja Suvi Lehtimäen valintaa lautakunta perustelee seuraavasti:

–Solina-kuoron johtaja Suvi Lehtimäki on tehnyt pyyteetöntä työtä vuosien ajan lasten ja nuorten kuoroharrastuksen parissa. Hän on pitänyt johtamansa kuoron matalakynnyksisenä ja kaikille avoimena ja tasa-arvoisena. Työllään Lehtimäki on innostanut lapsia laulun riemun kokemiseen. Suvi Lehtimäen pitkäjänteisen työn ja innostuksen tuloksena Solina-kuoro on kasvanut muutaman lapsen ryhmästä suureksi, musiikillisia elämyksiä tuottavaksi kuoroksi.

Vuosittain jaettavan kulttuuripalkinnon tarkoituksena on tukea ja edistää seinäjokelaista ja eteläpohjalaista sivistystyötä. Asukkaat ovat saaneet ehdottaa palkinnon saajaa verkossa tai paperilomakkeella.

toimitus