Paikalliset

Pesäpallonuorten training camp valmistelee pelaajia parempaan harjoittelemiseen

URHEILU Maila-Jussien Traning Camp -harjoitusviikoilla opetellaan lajitekniikoita huippujen johdolla.

Maila-Jussien Training Camp -harjoitusviikoille osallistui yhteensä 137 junioripelaajaa.

Maila-Jussit

Seinäjoen Maila-Jussien nuorten pesäpalloilijoiden syksyn intensiivinen rutistus on ohi. Takana on kymmenen viikkoa, yli 40 harjoituskertaa ja tuhansia toistoja käsittänyt tehopuserrus.

Seura on järjestänyt alueen junioripesäpalloilijoille avoimia, seurajoukkueiden ulkopuolella toimivia training camp -intensiivikursseja.

Tänä vuonna mukaan ilmoittautua ennätysmäärä junioreita, yhteensä 137 innokasta pelaajaa. Ryhmiä oli yhteensä kuusi D–B-ikäisille tytöille ja pojille. Harjoitusolosuhteina oli Seinäjoki Areenan uusi B-halli.

– Training Campit toteutuivat ensimmäistä kertaa tässä laajuudessa. Ilmoittautuneiden pelaajien määrä lopulta yllätti meidätkin, leirien suunnittelusta ja valmennuksen koordinoinnista vastaava seuran junioripäällikkö Jukka Marttala toteaa.

Leiri vastaa kysyntään.

– Uusia pelaajia on tullut seuraan paljon. Leirien ideana on ollut tarjota erikoisvalmennusta syyskaudelle, jolloin joukkueiden harjoitukset muutoin ovat tauolla. Leirit myös tukevat myöhemmin joukkueissa tapahtuvaa harjoittelua.

Joukkuetoiminnan ulkopuoliset Training Campit kiinnostavat huipulle pyrkiviä nuoria pesäpalloilijoita. Intensiivijakson aikana kiinnitetään erityisen paljon huomiota fysiikka- ja lajiharjoitteisiin.

– Mikä tekee laadukkaamman pelaajan? Ydinajatuksenamme on valmistella pelaajia parempaan harjoittelemiseen.

Fysiikkavalmennuksista leireillä vastaavat Veera Svansjö-Törrönen ja Suvi Huhtanen, molemmat entisiä pesäpalloilijoita ja nykyisin personal trainereita. Lajitekniikoiden opettamisesta vastaavat entiset ja nykyiset Superpesis-pelaajat, joiden kanssa käydään läpi lajitekniikoita sekä pelipaikkakohtaisia harjoitteita. Pelipaikkojensa huippupelaajien esimerkit ja harjoitusmenetelmät ovat Marttalan mukaan parasta käytännön esimerkkiä nuorille pelaajille.

– Saamme todellista lajiosaamista nuorten valmennukseen Superpesis-tasolta. Yksi isoimmista asioista leireillä on, että saamme Jymy-Jussien pelaajat lähemmäs junioritoimintaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat