Paikalliset

Stadionin ampumahiihtotapahtuman tavoitteena 3000 katsojaa

Viime vuoden tapaan OmaSP-stadionille rakennetaan ampumapaikka kontteihin. Lähtö- ja maalialuuet sekä sakkorinki sijaitsevat niin ikään stadionin sisäpuolella.

Matias Helinko

Lumitykit ja -kissat tekevät jälleen töitä Jouppilanvuorella, kun OmaSP-stadionille valmistetaan latuja. Jo aiemmin joulukuussa paikalleen on asetettu ampumapaikka, jonka rakentamisesta kisaorganisaatio sai viime vuonna arvokasta kokemusta. Kyseessä oli ensimmäistä kertaa kokeiltu suomalaisinnovaatio: täysimittaisen ampumapaikan taulut sijoitettiin rahtikonttien sisään.

Järjestäjien mukaan stadionilla tullaan viime vuoden tapaan näkemään keskieurooppalaista urheilujuhlatunnelmaa tavoitteleva tapahtumakokonaisuus, joka yhdistää kansainvälisen tason talviurheilun ja koko perheen ohjelman.

Kaikki tapahtuu stadionolosuhteissa, lähellä yleisöä. Kilometrin mittaisen reitin lähtö, ammunta, sakkorinki ja maali sijaitsevat stadionilla. Matkaa haetaan lisää Jouppilanvuoren maastoista.

Viime vuonna tapahtuma tavoitti noin kaksituhatta katsojaa. Tälle vuodelle tavoite on asetettu korkeammalle: kolmentuhannen katsojan raja on määrä saada rikki.

– OmaSp Stadion Biathlon sai aikaan viime vuonna talvisena karnevaalihenkisenä urheilutapahtumana myönteistä tunnetta kotimaisen ampumahiihtoväen keskuudessa, ja tapahtuman löysi laajemmin myös talviurheilusta kiinnostunut yleisö. Myönteisen katsojapalautteen myötä odotukset ovat tällä kertaa korkealla, järjestäjät toteavat tiedotteessaan.

Viime vuoden tapaan OmaSp Stadion Biathlon on kutsukilpailu, ja kilpailumuotona on nopeatempoinen sekapariviesti, jossa on sekä nuorten että aikuisten sarjat.

Kilpailun osallistujalista täydentyy ja tarkentuu vielä tapahtuman lähestyessä.

Osallistumisensa on jo varmistanut muun muassa viime vuoden aikuisten sarjan parikilpailun voittanut Christofer Eriksson.

Joutsan Pommia edustava suomalaisampumahiihtäjä Suvi Minkkinen, 23, saapuu nyt ensimmäistä kertaa OmaSp Stadion Biathloniin. Minkkisen parina on viime vuoden paras suomalainen mieskilpailija Jaakko Ranta. Seinäjoen ampumahiihdon sekapariviestissä on mukana myös tämän talven kuuma suomalainen ampumahiihtonimi Tero Seppälä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat