Paikalliset

Seinäjoen keskussairaalan lastenosaston pehmolelukeräys onnistui yli odotusten – 2500 pehmolelun odotetaan riittävän koko vuodelle

KAUPUNKI Seinäjoen keskussairaalan lastenosasto on saanut jälleen pehmeän joulutervehdyksen.

Keräyksen kaikki 114 laatikollista pehmoleluja lahjoitettiin sairaalan lastenosastolle joulukuun puolessa välissä.

Hair & Beauty Spa/ Visio

Viidennen kerran järjestetty lasten pehmolelujen joulukeräys tuotti tänä vuonna huomattavan tuloksen. Jos keräyksen ensimmäisenä vuotena osastolle toimitettiin 400 pehmolelua, seuraavana 1110, kolmantena ja neljäntenä noin 1700, tänä vuonna tuloksena oli lähes 2500 pehmolelua.

Lahjoituksena saatujen pehmolelujen suuri määrä tuli todellisena yllätyksenä keräyksen alulle panneelle seinäjokelaiselle kauneusalan yritykselle.

– Määrä oli erittäin positiivinen yllätys. Kiitollisena ja hyvillä mielin olemme täällä olleet siitä, kuinka hyvin ihmiset lähtivät keräykseen mukaan, Hair & Beauty Span Laura Lähdesmäki kertoo.

Pehmeitä lahjoja täynnä olevat 114 laatikkoa on jo toimitettu sairaalaan.

– Keskussairaalan toiveesta lahjoitus toimitettiin tänä vuonna hieman aikaisemmin, jotta vältyttäisiin kaikkein kiireisimmältä ajankohdalta, Lähdesmäki jatkaa.

Lahjoituksia tekivät tänä vuonna sekä yritykset että yksityiset henkilöt. Lähdesmäki kertoo, että puolet lahjoituksista tuli yrityksiltä ja urheiluseuroilta ja toiset puolet yksityisiltä lahjoittajilta.

– Yksityisissä lahjoittajissa on paljon lapsiperheitä, joille lahjoituksesta on tullut tapa sen jälkeen, kun ovat itse olleet saavana osapuolena. Näin he haluavat laittaa hyvän kiertämään.

– Yrityksissä on puolestaan muutamia, jotka ovat sanoneet ohjaavansa tämän vuoden asiakaslahjansa lastenosaston keräykseen. Olemme itse toimineet samoin.

Lastenosastolla pehmolelut ovat lapselle tukena ja lohtuna pelottavissa tilanteissa. Kaikki lelut ovat uusia ja pesunkestäviä.

Sairaalasta kotiutuessaan lapsi saa lelun mukaansa.

– Kun lapsi joutuu sairaalaan, jokainen heistä saa omakseen yhden pehmolelun, jonka he voivat viedä myös kotiin muistoksi. Monesti hoitajat toimivat niin, että asettavat valmiiksi pehmolelun odottamaan sairaalaan saapuvaa lasta. Näin he pystyvät pienellä teolla tekemään lapsen sairaalakokemuksesta hieman paremman, Lähdesmäki kuvaa.

Lastenosastolla riittää tänä ensi vuodelle jakamisvaraa. Jos aikaisempina vuosina leluja riitti jaettavaksi syksyyn saakka, nyt 114 laatikollisen odotetaan riittävän koko vuodelle.

– Toiveissa on nyt, että pehmolelut riittäisivät nyt koko vuodeksi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat