Paikalliset

Uuden vuoden ilotulitus ammutaan taivaalle yrittäjien keräämän kolehdin turvin

KAUPUNKI Seinäjoella yritykset ovat lähteneet keräämään kolehtia, jolla järjestetään lasten ilotulitus Joupiskan hiihtokeskuksessa.

Arkistokuva/ Outi Paappanen

Itsenäisyyden Suomi 100 -juhlavuosi toi poikkeuksen Seinäjoen uuden vuoden juhlintaan. Kaupunki järjesti ilotulituksensa itsenäisyyspäivän etkot -tapahtuman yhteydessä, mikä tarkoittaa sitä, että perinteinen uuden vuoden juhla jää ohjelmasta pois.

Korvaavaa ohjelmaa ovat lähteneet suunnittelemaan seinäjokelaiset yrittäjät, jotka halusivat järjestää lapsiperheille mahdollisuuden uuden vuoden juhlaan. Vuodenvaihde otetaan vastaan lasten ilotulituksella Joupiskan rinnekeskuksessa.

– Yhteydenotto uuden vuoden ilotulituksen järjestämisestä tuli jo kesällä Alakylä-seuralta. Tiedossa oli, että kaupunki ei perinteistä ilotulitusta järjestäisi, joten he kysyivät, voisimmeko me olla jotenkin mukana järjestämässä tapahtumaa, Joupiskan liikuntakeskuksen toiminnanjohtaja Timo Ristimäki kertoo tapahtuman taustoista.

Lasten ilotulitus on siis yrittäjien ja rinnekeskuksen yhteistyössä toteuttama. Myös kustannukset jaetaan yrittäjien kesken. Toistaiseksi mukaan on lähtenyt kymmenkunta yrittäjää. Varojen keräämistä ja itse tapahtumaa koordinoi Joupiskan rinnekeskus.

Muutaman tuhannen euron budjettia Ristimäki kerää kokoon vielä joulun välipäivien aikana. Yrityskohtainen summa on 100–200 euroa.

– Kaikki varat käytetään ilotulitukseen. Budjetin yli meneväkin osuus ammutaan taivaalle. Eli mitä useampi yrittäjä lähtee vielä mukaan, sitä näyttävämmän tulituksen saamme aikaiseksi, Ristimäki toteaa.

– Aivan siihen perinteiseen, kaupungin puolenyön ilotulitusta vastaavaan meillä ei resurssit tietenkään riitä, mutta toteutamme alkuillan lasten ilotulitusta vastaavan tapahtuman. Ilotulituksesta vastaavan yrittäjän kanssa olemme sopineet noin viisi minuuttia kestävästä näytöksestä.

Koska kyseessä on perhetapahtuma, ilotulitus aloitetaan alkuillasta. Muu oheisohjelma riippuu Ristimäen mukaan sääolosuhteista ja rinteiden avaamisen ajankohdasta: rinnekeskuksella on valmius tehdä tykkilunta heti säiden sen salliessa.

– Jos kelejä on, pyrimme saamaan rinteen auki. Pillit ovat asemissa, ja tykit valmiudessa varastossa. Vaikka rinteitä ei saataisi auki, pidämme joka tapauksessa kodat ja laavut yleisölle avoimina.

– Katsomme ilotulittajan kanssa vielä tarkemmin varsinaisen paikan. Kelistä riippuen ilotulitteet ammutaan joko aivan Jouppilanvuoren päältä tai sitten alemmilta tasanteilta. Joka tapauksessa ilotulitteet ammutaan rinteestä. Eli, jos keli on hyvä, tulitus näkyy kauas.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat