Hotelli-ravintola Alman omistaja osti Kalevan navetan – Suunnitelma taidehallin siirtämisestä navettaan on tehty

Hotelli-ravintola Alman omistaja, yrittäjä Petri Pihlajaniemi on ostanut Kalevan navetan Peab Oy:lta.

Matias Helinko

Vaikka Kalevan navetta on alkujaan rakennettu navetaksi, siinä ei ole koskaan pidetty karjaa. Rakennus on ollut verkatehtaan ja Puolustusvoimien käytössä.

Matias Helinko

Kalevan navetta, toinen kerros. Navetassa on yhteensä kerrosalaa yhteensä 5000 neliömetriä. Kulttuurikäyttöön kehitettävästä kohteesta on alustavasti varattu Taidehallin käyttöön noin kolmannes. Muiden toimijoiden kanssa Pihlajaniemi käy edelleen neuvotteluja.

Matias Helinko

Seinäjoen Itikanmäellä sijaitsevan Kalevan navetan jatkokäytöstä käydyt neuvottelut on saatu päätökseen. Hotelli-ravintola Alman omistaja, yrittäjä Petri Pihlajaniemi on ostanut Kalevan navetan Peab Oy:lta, tiedottaa Seinäjoen kaupunki.

Kaupunki suunnittelee vuokraavansa osan 5 000 neliön navetasta. Suunnitelma Seinäjoen taidehallin siirtämisestä Kalevan navettaan on tehty. Jos remontti etenee aikataulussa, taidehalli siirtyisi Itikanmäelle ensi vuoden lopussa.

Navetan historiaa

Navetan rakennutti 1890-luvulla Henkivakuutusyhtiö Kalevan agronomi Karl Fredrik Edlund. Siinä ei kuitenkaan koskaan ole pidetty karjaa.

Vuonna 1909 Hugo Grönlund osti rakennuksen ja korotti sitä.

Vuodesta 1912 lähtien siinä toimi Oy Seinäjoen Verkatehdas Ab ja vuodesta 1919 1920-luvun lopulle Pohjanmaan Verkatehdas Oy.

1930-luvulla valtio osti rakennuksen puolustusvoimien varastoksi.

Lähde: Pyhälahti, J. Kalevan navetta 1905.

Written by:

Ota yhteyttä