Puheenaihe

Uudesta eläkemuodosta tuli suosittu

Moni saa nyt osittain varhennettua vanhuuseläkettä.

Kuvituskuva.

Arkisto / Johanna Erjonsalo

Vuosi sitten voimaan tulleen eläkeuudistuksen tuloksena syntyi kaksi uutta eläkelajia, joista toinen on noussut suosituksi.

Työeläkeyhtiö Elosta kerrotaan, että osittainen varhennettua vanhuuseläkettä on haettu paljon. Elon asiakkaille osittaisia varhennettuja vanhuuseläkkeitä annettiin viime vuonna noin 2 400.

Vanhuuseläkettä voi halutessaan ottaa osittaisena varhennettuna vanhuuseläkkeenä maksuun 25 tai 50 prosenttia jo 61-vuotiaana.

Eläkeuudistuksen myötä poistui mahdollisuus hakea osa-aikaeläkettä. Ennen eläkeuudistusta annetut osa-aikaeläkkeet kuitenkin jatkuvat.

Toinen uusi eläkemuoto on työuraeläke. Ensimmäiset työuraeläkkeet voivat alkaa helmikuun alusta. Työuraeläke on tarkoitettu tarkkojen kriteerien mukaan niille, jotka ovat tehneet pitkän ja raskaan työuran. Heidän mahdollisuudet jatkaa työssä ovat heikentyneet, mutta heillä ei ole oikeutta täyteen työkyvyttömyyseläkkeeseen.

Elosta kerrotaan, että yhtiö on antanut ensimmäisen myönteisen työuraeläkepäätöksen.

− Tarkkojen kriteereiden takia työuraeläkkeen hakeminen on varsin työlästä, sillä se vaatii selvityksiä työn luonteesta ja kuormittavuudesta pitkältä ajanjaksolta, asiakaspalvelupäällikkö Marjo Skoglund Elon eläkepalveluista.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Kansanedustajien kiistelty eläke joutuu kansanedustajien käsittelyyn – aloite keräsi 50 000 nimeä10.1.2018 14.45

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat