Paikalliset

Liikuntaseikkailupuisto ja kuntosaliketju sijoittuivat saman katon alle Rengastien kauppakeskittymässä

KAUPUNKI Rengastien kauppakeskittymässä avaava liikuntaseikkailupuiston ja kuntosalin yhdistelmä hakee yhteistyöstä merkittäviä etuja. Valtakunnallisesti voimakkaasti laajenevan Liikun Seinäjoen toimipiste on kahdeksas.

Liikku-Ketjun perustaja Heikki Riihijärvi on seinäjokelaisille tuttu jääkiekkoilijana. Riihijärvi pelasi 1980-luvulla S-Kiekossa miesten joukkueessa 16-vuotiaana. Myöhemmin Riihijärvi teki kansainvälisen uran ammattijääkiekkoilijana.

Matias Helinko

Rengastien kauppakeskittymässä on keväästä alkaen rakennutettu liikuntaseikkailupuistoketju HopLopin tarpeisiin noin 3 000 neliömetrin suuruista uudisrakennusta. Yli 20 toimipisteestä muodostuva ketju on Seinäjoella päässyt ensimmäistä kertaa toteuttamaan tilat alusta alkaen juuri omiin tarpeisiin.

Helmikuussa avaavan liikuntaseikkailupuiston kanssa tilat jakaa kotimainen kuntokeskus Liikku.

Lasten liikuntaseikkailu ja kuntosali yhdistetään nyt ensimmäisen kerran. Yrittäjän ja Liikku-ketjun johtajan Heikki Riihijärven mukaan samassa rakennuksessa toimittaessa synergiaedut ovat ilmeiset: lapset liikkumaan, aikuiset kuntosalille.

Synergiaetujakin tärkeämpi oli kuitenkin sijainti.

– Idea oli, että saamme tilat hyvien kulkuyhteyksien päästä: tänne on helppo tulla, pihassa on ilmaisia parkkipaikkoja. Ja kaikki tietää Seinäjoen alueella, missä on Rengastie, Riihijärvi toteaa.

Molemmat tulokkaat keräävät nyt kokemusta. Riihijärvi näkee yhteistyön olevan jatkossakin mahdollista.

– Tässä on nyt todella hyvä mahdollisuus jatkoa ajatellen. Molemmat ketjut etsivät valtakunnallisesti laajentumismahdollisuuksia.

Samalla tavalla kuin liikuntaseikkailupuiston kohdalla, Liikun 1500 neliötä käsittävät tilat on tehty kuntosalin tarpeisiin. Tämä tukee Riihijärven mukaan Liikun konseptin ydintä: tilojen väljyys takaa rauhan tehdä omaa suoritustaan, ja ilmanvaihto on toimiva, vaikka sali olisi täynnä.

– Kaikki ovat joskus käyneet niillä saleilla, joissa ilmanvaihto on huono tai laitteet epäkunnossa. Lyön pääni pantiksi, että meillä on tällä hetkellä paras ilmanvaihto. Vaikka kuntoilijoita olisi se 150 kerralla harjoittelemassa, ilmanvaihto on mitoitettu niin, että happea riittää.

Yrityksen kohderyhmäksi Riihijärvi määrittelee ”vähän varttuneemmat”, omatoimiset kuntoilijat, jotka hakevat liikuntalajiaan tukevaa lihaskuntoharjoittelua. Liikku myy myös ohjelmia ja valmennusta. Ryhmäliikuntaa ketju ei tarjoa.

– Menee, tulee ja treenaa. Meillä asiakas pystyy tekemään harjoituksen silloin, kun se itselle sopii. Meillä on peruslaitteet kokonaisvaltaiseen treeniin, ihan huippu-urheilijalle, mutta myös yli 70-vuotiaille.

– Tänä päivänä alkaa olla monipuolisesti eri konsepteilla toimivia saleja. Kaikki löytää varmasti joukosta sen omansa.

Seinäjoen toimipiste on Suomen kahdeksas Liikku. Ensimmäisen kuntokeskuksensa Riihijärvi perusti Ouluun vuonna 2010.

Tavoitteet ovat nyt valtakunnalliset. Ketjun kasvuvauhdiksi on asetettu 10 uutta toimipistettä vuositasolla. Kasvun askeleiden eteen joutuu tekemään paljon työtä.

– Se on kova tavoite, mutta onneksi kaikkea ei tarvitse tehdä yksin, vaan taustalla on tieto-taitoa ja kontakteja, Riihijärvi toteaa.

– Tiloja ei ole liikaa vapaana, vaan jokaisen neliön eteen on tehtävä töitä: kuntosali tarvitsee oikean kiinteistön, oikean sijainnin ja oikean hinnan.

Seinäjoella Riihijärvi näkee alan kilpailutilanteen edelleen terveenä: uusille toimijoille on vielä tilaa.

– Seinäjoki on kasvukeskus. Kaupunki kehittyy, ja me kehitymme.

Riihijärvi ei poissulje myöskään sitä, että Seinäjoella nähtäisiin vielä toinenkin Liikun toimipiste.

– Aikataulusta tai sijainnista en uskalla sanoa tässä vaiheessa mitään.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat