Paikalliset

Seinäjoen kaupunginkirjastossa vieraili viime vuonna yli puoli miljoonaa asiakasta

Lainausmäärät kasvoivat eniten Seinäjoen pääkirjastossa.

Seinäjoen Sanomat

Seinäjoen kaupunginkirjaston eri toimipisteissä vieraili viime vuoden aikana yhteensä 507 844 asiakasta. Kävijämäärä kasvoi edellisvuoteen verrattuna 5,7 prosenttia.

Kasvanut kävijämäärä näkyi myös lainausten määrässä: viime vuonna yhteensä 1 367 800 lainaa, ja kasvua edellisvuoteen oli 4,2 prosenttia.

Kirjastotoimenjohtaja Mervi Heikkilä on ilahtunut positiivisista tilastomerkinnöistä, etenkin kun viime vuosi oli kirjastolle muutosten vuosi.

– 22 kirjaston Eepos-kimppa toi tullessaan muutoksia käyttösääntöihin, mutta myös asiakkaan ulottuville laajemman kokoelman, uuden verkkopalvelun ja joustavamman asioinnin kuntarajoista piittaamatta. Hienoa nähdä, että kirjastopalveluiden kehittämisellä on vaikutusta. Toki muutkin asiat vaikuttavat, erityisesti hyvällä pohjalla oleva kouluyhteistyö ja kehittyvät lähikirjastot, Heikkilä toteaa kirjaston tiedotteessa.

Lainausmäärät kasvoivat eniten pääkirjastossa. Myös Nurmon ja Ylistaron toimipisteissä kasvu oli merkittävää. Muissa toimipisteissä lainauksen kasvu oli maltillisempaa.

Kävijämäärän kasvu puolestaan painottui pääkirjastoon, Nurmoon ja Peräseinäjoelle.

Seinäjoella saadaan olla erityisen ylpeitä lapsista ja nuorista: tässä asiakasryhmässä kaunokirjallisuuden lainaus kasvoi eniten, peräti kahdeksan prosenttia. Lasten tietokirjojen lainaus kasvoi 5,5 prosenttia.

Kaikkiaan lasten ja nuorten kirjalainoja oli Seinäjoella kahdeksan prosenttia enemmän kuin aikuisten.

Kirjastot ovat nykyään moninaisia tapahtuma-alustoja.

Kirjasto järjesti toimipisteissään 442 tapahtumaa, jotka keräsivät noin 14 000 osallistujaa. Lisäksi muut toimijat järjestivät kirjaston tiloissa 121 tilaisuutta.

Oman lisänsä tapahtumien määrään toi Suomen juhlavuosi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat