Paikalliset

SeAMKin rehtori Tapio Varmola korkeakouluvision toimeenpanon johtoryhmään

Korkeakoulutuksen ja tutkimuksen visio vuoteen 2030, Ehdotus Suomelle: Suomi 100+, julkistettiin 27. lokakuuta. Opetus-ja kulttuuriministeriö on käynnistänyt vision toimeenpanon yhdessä korkeakoulujen henkilöstön, opiskelijoiden ja sidosryhmien kesken.

Tapio Varmola.

Kaisla Mustakartano

Ministeriö asettaa vision toimeenpanon käynnistämiseksi ja tiekartan laatimiseksi toimeenpanoa koordinoivan johtoryhmän, viisi temaattista valmisteluryhmää ja opetus- ja kulttuuriministeriöön näiden ryhmien työtä tukevan virkamiesryhmän.

Seinäjoen ammattikorkeakoulun rehtori Tapio Varmola on valittu vision toimeenpanon johtoryhmään, jota johtaa opetus- ja kulttuuriministeriön kansliapäällikkö Anita Lehikoinen. Johtoryhmän toimikausi kestää vuoden 2019 loppuun.

Korkeakoulujen johto, henkilöstö, opiskelijat ja sidosryhmät osallistuivat laajasti visiotyöhön vuoden 2017 aikana visiotyöhön. Työn tuloksena julkistettiin lokakuussa ”Ehdotus Suomelle: Suomi 100+” -visio, jossa linjataan korkeakoulutuksen ja tutkimuksen kehittämissuuntaa vuoteen 2030.

Vision mukaan Suomen menestystarina perustuu tulevaisuudessakin sivistykseen ja osaamiseen. Tavoitteena on, että vähintään puolet nuorista aikuisista suorittaisi korkeakoulututkinnon. Tutkimus- ja kehittämistoimintaan panostettaisiin yhteiskunnassa nykyistä huomattavasti enemmän.

– Suomella ei voi olla muuta menestymisen strategiaa kuin olla osaavin kansakunta. Meidän on tähdättävä maailman parhaiten koulutettuun työvoimaan. Se edellyttää avointa koulutustarjontaa ja jatkuvaa oppimista, kansainvälistä verkostoitumista, laatua, vaikuttavuutta ja vahvoja panostuksia TKI-toimintaan. Koulutustason nostaminen on keskeinen tavoite, sanoo opetusministeri Sanni Grahn-Laasonen opetus- ja kulttuuriministeriön tiedotteessa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat