Puheenaihe

Pankki aloitti aggressiivisen asuntolainamarkkinoinnin – "Erikoistarjous vain pankkia vaihtaville"

Esko Artell / arkisto

Asuntolainojen matalista marginaaleista on tullut jälleen sisäänheittotuote suomalaisille pankeille. Esimerkiksi Danske Bank tarjoaa helmikuun ajan Akavan jäsenliittojen jäsenille nykyistä matalampaa asuntolainojen korkomarginaalia.

Dansken mukaan työ on tuottanut tulosta, sillä reilussa kolmessa viikossa asuntolainojen kysyntä on kaksinkertaistunut ja yhteydenottoja on pankkiin tulvinut tuhansittain.

Pankin nyt saamat asuntolainahakemukset ovat lähinnä uusilta asiakkailta. Kampanjan aikana tulleista yhteydenotoista jopa kaksi kolmasosaa on tullut muiden pankkien asiakkailta.

– Korkeakoulutettujen kasvanut kiinnostus palvelujamme kohtaan on ylittänyt reippaasti odotuksemme. Suomalaiset selvästikin arvostavat pankkia, joka haastaa perinteistä pankkimarkkinaa ja ottaa huomioon asiakkaiden tarpeet, arvioi Danske Bankin Suomen henkilöasiakasliiketoiminnan johtaja Kenneth Kaarnimo.

Danske Bankin masinoima tarjous on kuumentamassa jälleen kilpailua asuntovelallisten rahoista. Kilpailu voi hyödyttää lopulta kaikkia asuntovelallisia, sillä Dansken veto pakottaa myös muita pankkiryhmiä alentamaan korkomarginaaliaan.

Marginaalin pysyvän alennuksen ja muiden pysyvien etujen kokonaisarvo on tyypillisellä uudella suomalaisella asuntolainalla ensimmäisenä vuonna keskimäärin yli 1 000 euroa ja sen jälkeenkin normaalilla lyhennysvauhdilla satoja euroja vuodessa usean vuoden ajan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Nyt tarkkana, asuntolaina-asiakas! – "Korkojen aika palaa alkuvuonna 2019"8.2.2018 08.46

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat