Puheenaihe

Rakennusmiehet putosivat 19 metrin korkeudesta Kalasatamassa – toinen kuoli, toinen loukkaantui vakavasti

Kuvituskuva.

Heli Kurimo

Rakennusmies kuoli ja toinen loukkaantui vakavasti Kalasatamassa K-Kampuksen työmaalla maanantaina tapahtuneessa työtapaturmassa. Onnettomuudessa kuollut oli syntynyt vuonna 1989. Vakavasti loukkaantunut  on syntynyt 1990-luvulla. Hän on tehohoidossa.

Työmaalla aloitettiin maanantaina tavarahissin kulkuradan rakentaminen. Kaksi suomalaista työntekijää rakensi kulkurataa kaiteellisesta korista käsin.

‒ Työntekijät olivat viidennen kerroksen kohdalla 19 metrin korkeudessa, kun kori oli yllättäen kipannut 90 astetta sivulle ja kummatkin miehet putosivat korista maahan. Miehillä ei ollut putoamishetkellä käytössään turvavaljaita. Toinen rakennusmiehistä menehtyi matkalla sairaalaan, sanoo rikoskomisario Anne Hietala Helsingin poliisilaitokselta.

‒ Tällä hetkellä tapahtumasta on kirjattu ilmoitus työtapaturman tutkimisesta ja kuolemansyyn tutkinnasta. Poliisille on tullut alustavaa tietoa mahdollisesta asennusvirheestä. Tutkinnan edetessä selviää mahdollisen rikosperusteisen esitutkinnan tarpeellisuus ja rikosnimikkeet, Hietala jatkaa.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat